5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Kutsal emanetler Eskişehir'de

KUTSAL EMANETLER ESKİŞEHİR'DE

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen "13. Zafer Koşusu" çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilmek üzere Çanakkale'den yola çıkarılan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar'a teslim edildi.

Bilecikli atletler tarafından Çukurhisar Böge Trafik Müdürlüğü önünde Eskişehirli atletlere teslim edilen kutsal emanetlerin gelişi sebebiyle Vilayet Meydanı'nda tören düzenlendi. Vali Mehmet Kılıçlar, 1'inci Hava Kuvveti Komutan Vekili Tümgeneral Nezih Damcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kazım Kurt, çok sayıda askeri ve mülki erkan ile öğrenci ve vatandaşın katıldığı törende, Çanakkale'den alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı, atletler tarafından alana getirildi.

Halk Eğitim Merkezi folklor ekiplerinin gösterisinin ardından bir konuşma yapan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Aykut Coşkun, Çanakkale Zaferi'nin sonuçları itibariyle Türk milletinin kaderini ve zamanın akışını değiştiren çok önemli tarihi bir olay olduğunu belirterek, "Türk milletinin elde ettiği bu inanılmaz başarı, dünyanın diğer mazlum ulusları için de örnek teşkil etmiştir" dedi.

Vali Kılıçlar, tören sonunda kutsal emanetleri öperek teslim aldı.

Eskişehirli atletler tarafından yarın sabah yola çıkarılacak olan kutsal emanetler, aynı gün Sivrihisar ilçesinde Ankaralı atletlere teslim edilecek.

KUTSAL EMANETLER ESKİŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 12:52:05
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 12:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?