6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Kütüphane ile internet evi açıldı

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde onarımı tamamlanan Dr. Ayhan Onursal Halk Kütüphanesi ile donanımı Eskişehir İl Telekom Müdürlüğü'nce sağlanan Türk Telekom İnternet Evi'nin açılışını Vali Kadir Çalışıcı yaptı.

Vali Kadir Çalışıcı'nın katıldığı açılış töreninde konuşan Seyitgazi Kaymakamı Oğuz Şenlik, uzun zamandır kullanılmayan ilçenin en önemli eksikliklerinden olan kütüphanenin yeniden onarılarak açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Kütüphane onarımı için 60 bin YTL harcandı. Bilindiği üzere kamunun kaynakları kısıtlı. Teşrifat için gerekli 15 bin YTL'nin önemli bir kısmını merhum Fevzi Erden adına Fevziye Erden ve oğlu Ersin Erden karşıladılar. Bilgisayar eksiğini ise, Eskişehir Türk Telekom İl Müdürlüğü tamamladı. Bu önemli fikir binasının özelliği, devlet, vatandaş ve özel sektör dayanışmasının çok güzel örneği olmasıdır" dedi.
Türk Telekom İl Müdürü Yücel Yaşar da bilgi toplumunun temellerini atmayı hedeflediklerini belirterek, "Türkiye'nin telekomünikasyon devi Türk Telekom, 2007 yılında başlattığı internet evi açma projesi kapsamındaki çalışmalarına 2008 yılında da hızla devam ediyor" diye konuştu.

Vali Kadir Çalışıcı da, bir hizmet binasının kendisi tarafından açılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Aslında bu proje önüme geldiğinde bütün ilçelerimizde böyle bir hizmetin olması gerektiğini düşündüm. İnşallah en yakın zamanda diğer ilçelerimize de bu hizmeti gerçekleştiririz" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Vali Çalışıcı, Türk Telekom İl Müdürü Yücel Yaşar'a ve merhum Fevzi Erden'in eşi Şükriye Erden'e birer teşekkür plaketi verdi.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 18:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?