5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Kuyumcuyu yine soymaya kalkınca...

AYNI KUYUMCUYU İKİ HAFTA SONRA YİNE SOYMAYA KALKIŞINCA YAKALANDILAR

Eskişehir'de, hırsızlık yaptıkları bir kuyumcudan iki hafta sonra yine bilezik çalmaya teşebbüs eden iki kişi yakalandı.

Şüpheli kadının el çabukluğuyla bilezikleri çalması, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, Emek Mahallesi'ndeki bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. Söz konusu iş yerine müşteri kılığında gelen Ş.Ö. (27) adlı kadın ile K.K. (46), altın bilezik satın almaya geldiklerini söyledi. K.K. kuyumcuyu oyalayıp suç ortağını görmemesi için önüne geçerken, tezgah üzerine koyduğu çantasıyla görüş açısını kapatan Ş.Ö. de kuyumcunun çırağından iki kez istediği altın bileziklerden üçünü iki hamlede diğer elindeki cüzdanının altına saklayıp cebine koydu. Kadının son bileziği çalmaya teşebbüs etmesiyle

olayı fark eden çırak, dükkanın kapısını kilitleyip patronuna durumu anlattı. Bunun üzerine Ş.Ö. bileziğin elinde olduğunu gösterirken, cebindeki iki bileziği de tezgahın üzerine bıraktı. Şüpheliler, daha sonra olay yerine çağrılan polis ekibine teslim edildi. Olay, kuyumcu dükkanının güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

Ş.Ö.'nün aynı kuyumcudan 30 Mart'ta da aynı yöntemle bir bilezik çaldığının tespit edildiği bildirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli, haklarında düzenlenen iki ayrı suç dosyasıyla birlikte adliyeye sevk edildi. Soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 16:09:02
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 17:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?