5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Lise öğrencisine tramvay çarptı

İSTANBUL'DAKİ TRAMVAY KAZASINA ÜZÜLÜRKEN TRAMVAYIN ALTINDA KALDI

Eskişehir'de, tramvayın çarpması sonucu yaralanan lise öğrencisi Hayriye Kara, İstanbul'da 3 öğrencinin ölümüyle sonuçlanan tramvay kazasını okulda arkadaşlarıyla konuştuğu gün kendisinin de başına aynı şeyin geldiğini belirterek akranlarını uyardı. Olayı hatırlamadığını ve gözlerini hastanede açtığını belirten Kara, "Herkes tramvay durağında indiğinde çok dikkat etsin ve sakın tramvay yolunda yürümesin" dedi.

İstanbul'da 3 öğrencinin ölümüyle sonuçlanan tramvay kazasının bir benzeri Eskişehir'de yaşandı. Edinilen bilgiye göre kaza, Yenibağlar Mahallesi Havacılık Müzesi önünde meydana geldi. Yunus Emre Devlet Hastanesi'nden otogar istikametine giden vatman Gülçin M. yönetimindeki tramvay, yolun karşısına geçmek isteyen Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Hayriye Kara'ya (15) çarptı. Yaralanan Kara, 112 ambulansıyla kaldırıldığı Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İstanbul'daki öğrencilerden daha şanslı olan ve koluyla bacaklarında oluşan kırıklarla kazayı atlatan Hayriye Kara, hasta yatağında kaza sonrası yaşadıklarını İHA muhabirine anlattı.

Kara, olayı hatırlamadığını ifade ederek, "Yolun karşısına nasıl geçmeye çalıştığımı bilmiyorum. Ama arkadaşlarımın anlattığına göre, başta tereddüt etmişim. Bir adım atmışım, tramvay geliyor diye geri çekilmişim. Sonra herhalde geçerim diye düşündüm. Bir adım daha atmışım, herhalde o esnada bana tramvay çarpmış. Kafam camları indirmiş. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim" diye konuştu.

İstanbul'daki tramvay kazasını okulda konuştuktan sonra kendisinin de aynı olayla karşı karşıya kaldığını kaydeden Hayriye Kara, "Tramvay durağında indiklerinde çok dikkat etsinler. Bir de sakın tramvay yollarında yürümesinler. Ben herhalde yürüyordum bilmiyorum, sakın yürümeyin" diye akranlarını uyardı.

Kara'yı hastanede ziyaret eden sınıf arkadaşları da kendisine moral verdi.

İSTANBUL'DAKİ TRAMVAY KAZASINA ÜZÜLÜRKEN TRAMVAYIN ALTINDA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 11:54:01
Güncelleme :19 Mart 2010 Cuma 17:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat çödek IP: 88.238.28.xxx Tarih : 19.03.2010 21:35:00

tramvayın tamponu olması cok onemlı.  ıstanbuldakı kazada tramvayın onunde tampon olsaydıı eskısehırdekı gıbı o 3 kardesımız belkıde olmeyecektı cunku tramvay altına almıstı :(