9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Liseliler, parasız eğitim için yürüdü

ESKİŞEHİR'de, Halkevleri üyesi oldukları belirtilen bir grup lise öğrencisi, parasız eğitim için yürüyüş yaptı. Eylemciler sık sık ‘Uyuşturucuya, çetelere, paralı eğitime hayır’ sloganı attı.

Hamamyolu Caddesi'ndeki Çetintaş Mağazası önünde toplanan yaklaşık 30 liseli, slogan atarak Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü. Parasız eğitimle ilgili yazıların bulunduğu dövizler taşıyan grup, okullarda bağış adı altında kayıt parası alınmaması gerektiğini söyledi.

Aralarında küçük yaşta çocukların da bulunduğu kalabalık, ‘Paralı eğitime hayır’, ‘Parasız eğitim istiyoruz’, ‘Okullarda çetelere, uyuşturucuya ve paralı eğitime hayır’ sloganları attı. Yaklaşık bir kilometrelik mesafedeki Migros önüne kadar yürüyen öğrencilerden 3'ü yere oturarak elleriyle kulaklarını, gözlerini ve ağızlarını kapattı.

Kendilerinin Halkevleri'ne bağlı Eskişehir Liseli Genç Umut Grubu'nun üyesi olduklarını belirten öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında ‘Bizler Eskişehir Liseli genç umut olarak bir yıldan buyana sürdürdüğümüz Red kampanyamızla tüm liseli arkadaşlarımızın haklarını savunuyoruz. Bizler liseliler olarak paralı eğitimi, paralı sağlığı, uyuşturucuyu, çeteleşmeyi, ÖSS’yi, savaşları ve tek tipleştirilmeyi red ediyoruz. Bizler liseliler olarak okullarımızda nitelikli ve bilimsel eğitim istiyoruz. 10 din öğretmeni yerine bir matematik öğıretmeni istiyoruz'' dedi. Açıklamanın ardından öğrenciler dağıldı.

DHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 18:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seher ustabaş IP: 85.104.162.xxx Tarih : 1.01.2008 14:02:49

lütfen bu parasız eğitim için daha kapsamlı bilgiler verin daha ayrıntılı bir şekilde örneklerle bizi aydınlatın.aydınlatınki bizde gelecek nesilleri aydınlatalım yazınızı bekliyorum