3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

LÖSEV'den yaz etkinliği

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Eskişehir'de yaz faaliyeti düzenledi.

LÖSEV Temsilcisi Nilay Ermiş, 1998 yılından bu yana 5 bin 500'ü aşkın kayıtlı çocuğa maddi ve ayni yardım ulaştırdıklarını belirterek, "Vakfımıza kayıtlı lösemili çocuklarımızın ailelerinin yüzde 85'i dar gelirli olup, yüzde 11'inin hiç bir geliri ve sosyal güvencesi bulunmamaktadır. LÖEV olarak beslenmeden giyime, yakacaktan kırtasiyeye bir ailenin tüm ihtiyaçları göz önünde tutularak, yıl boyu maddi ve manevi destek olmanın yanında lösemili çocukların eğitimlerine de destek oluyoruz" dedi.

Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'da tedavi sebebiyle eğitimleri yarım kalan lösemili çocuklara tüm yıl eğitim hususunda destek verdiklerini kaydeden Ermiş, "Yaz dönemi boyunca okullarımızın olduğu illerde yaz okulu kapsamında lösemili çocuklarımızın moral değerlerini yükseltmek adına etkinlikler düzenliyoruz. Bu illerden biri de 45 kayıtlı hastamızın olduğu Eskişehir'dir" diye konuştu.

Gün boyu Kent Park, tarihi Odunpazarı Evleri ve müzeler ile Şelaleli Parkı gezen lösemili çocuklar, lunaparkta eğlendikten sonra ailelerine teslim edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 15:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?