4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Lületaşı işlemeciliğini öğrendiler

YABANCI ÖĞRENCİLER ESKİŞEHİR'DE LÜLETAŞI İŞLEMECİLİĞİNİ ÖĞRENDİ

Çeşitli ülkelerden Eskişehir'e öğrenim görmeye gelen öğrenciler, lületaşı işlemeciliğini öğrendi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişimi Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Figen Ünal'ın danışmanlığını yaptığı ve 4. sınıf öğrencileri Merve Aydın, Issen Jenad, Nadire Korkmaz ve Nisa Coşkun'un okulu bitirme çalışması olarak hazırladığı 'Eskişehir'den Dünyaya Lületaşı' projesi, Uluslararası Odunpazarı Kültür ve Sanat Festivali programına dahil edildi. Proje kapsamında öğrenim görmek için Eskişehir'e gelen 15 yabancı öğrenciye yönelik, Odunpazarı'ndaki Atlıhan El Sanatları Çarşısı'nda lületaşı

işlemeciliği atölye çalışması gerçekleştirildi. Lületaşı işlemeciliğini öğrenen yabancı öğrenciler, "Çok rahatlatıcı bir iş, lületaşı işlemeciliği çok hoşumuza gitti. Lületaşıyla ilk defa Eskişehir'de tanıştık. Ülkemize döndüğümüzde de lületaşı işlemeyi, ailemize lületaşından hediyeler götürmeyi planlıyoruz" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Figen Ünal ise altı lületaşı ustasının da kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, "Projenin temel amacı Eskişehir'de lületaşı uygulaması sanatının uluslararası alanda tanınmasını ve yeni nesillere aktarılmasını sağlamak" dedi.

YABANCI ÖĞRENCİLER ESKİŞEHİR'DE LÜLETAŞI İŞLEMECİLİĞİNİ ÖĞRENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 15:11:03
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 18:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?