6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Mağazadaki yangın panik yarattı

Eskişehir'de bir mağazada çıkan yangın, paniğe sebep oldu.

Alarma geçen itfaiye ekipleri, gökyüzüne yükselen alevleri söndürmekte güçlük çekince, çevre binalarda oturan vatandaşlar dışarı çıkartılırken, dumandan zehirlenen 2 mağaza çalışanı hastaneye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Sakarya Caddesi'nde bir mağazada yangın olduğu ihbarını alan polis ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ile ambulans ekipleri olay yerine geldi. Ekiplerin yoğun duman sebebiyle oksijen maskesi kullandığı yangında alevler, mağazanın arkasında bulunan depoya sıçradı.

Gökyüzünü saran alev ve yoğun dumana müdahalede yetersiz kalan itfaiye ekipleri, resmi kurumlardan yardım istedi. Köpük ve su ile müdahale edilen yangında mağazada bulunan sünger ve mobilya eşyalar alev alev yandı. Bu sırada
mağazanın yanında bir binada oturan vatandaş, itfaiye ekiplerine esas yangının mağazanın arkasında bulunan depoda olduğunu söyleyerek, "1 saattir bağırıyorum. Anlamıyorlar. Onlar duman olan bölgeye müdahale ediyorlar, oysa alevler arka kısımda. Yazık oldu mağaza sahibine, onlarca malı göz göre göre yandı" diyerek tepki gösterdi.

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2.5 saat süren mücadelesine rağmen alevler söndürülemeyince, polis, güvenlik sebebiyle mağaza etrafındaki binalarda oturan vatandaşları dışarı çıkarttı. Bu esnada, 10 yaşındaki Tugay Girginç kendisi binadan çıkarken çok sevdiği muhabbet kuşunu da yanına alarak güvenli bir işyerine emanet etti. Yan binada oturan yaşlı bir hasta şahıs da binadan yakınlarının yardımıyla dışarıya çıkarılarak ambulansla hastaneye götürüldü.

Mağaza işletmecisi gözünün önünde tüm mallarının yanışını seyrederken, itfaiye ekiplerinden bari mağaza içindeki para kasasının kurtarılmasını istedi. Ancak yoğun duman ve alevler buna izin vermeyince yangının tamamen söndürülmesi beklendi. Görevlilerin geniş güvenlik tedbiri aldığı yangında cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Yangın, ekiplerin yaptığı yaklaşık 2.5 saatlik çalışmalarla güçlükle kontrol altına alındı.

Öte yandan dumandan zehirlenen 2 mağaza personeli hastaneye kaldırıldı.Polis ve İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırıyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 16:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?