3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Mahalleliden üstgeçit tepkisi

SATILMIŞOĞLU MAHALLESİ VATANDAŞLARININ ÜSTGEÇİT TEPKİSİ

Eskişehir Tepebaşı İlçesine bağlı olan Satılmışoğlu Mahallesi sakinleri hızlı tren hattının ikiye böldüğü alana üstgeçit yapılmasını istediler.

Köy meydanında toplanan vatandaşlar, hızlı trenin geçtiği alana üstgeçit yapılması gerektiğini yoksa burada yaşayanların ya annesiz ya babasız yada evlatsız kalacağını söylediler.

Mahalle Muhtarı Ahmet Tuna, hızlı tren güzergahının mahalleyi ikiye böldüğünü, mahallenin tek geçiş noktası olan hemzemin geçidin de kapatıldığını söyledi.

Hazırlanan ilk planda köprünün mahallenin ortasına yapılmasına karar verildiğini belirten Tuna şöyle konuştu: "Ancak daha sonra gerçekleştirilen plan değişikliğiyle bunun mahalle dışına inşa edildi. Araç köprüsü mahalle dışında olacaktı, yaya ve hayvanlar için de bir üstgeçit yapılacaktı. Ancak, araç köprüsü yapıldıktan sonra yaya ve hayvanların da bu köprüyü kullanacağını söylediler. Üstgeçit projesinin iptal olduğu açıklandı. İnşaatı tamamlanan bu köprü mahalleden çok uzakta. Tren hattını geçmek zorunda olan çocuklarımızın can güvenliği yok. Mahalle yakınına üst geçit yapılmasını istiyoruz."

Tuna, Devlet Demiryolları görevlileri, AK Parti İl Başkanı Salih Koca ve milletvekili Murat Mercan ile görüşerek durumu kendilerine izah ettiğini, onların köye gelerek durumu yerinde incelediğini anlattı. Yapılan incelemeler sonucunda Yayalar ve hayvanlar için geçit yapılması kararının alındığını söyleyen Tuna, daha sonra bunun da yapılmayacağını ve başlarının çaresine bakmaları gerektiğinin söylendiğini belirtti.

Yapılan üst geçidi kullanmanın mümkün olmadığını, yapılan köprünün de köye 1 kilometre uzakta olduğunu dikkat çeken Tuna, ''Okula giden çocuklarımız günde fazladan 2 kilometre yürümek zorunda kalıyorlar. Üstelik geçitten geçerken can güvenlikleri yok. Köyün geçimi hayvancılıktır. Bu köprüden hayvan geçemez. Bu köprüde çok kaza olacaktır. Yetkililere yalvarıyorum, bu işi hafife almayın. Seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz. Sorunumuzu çözsünler.'' şeklinde konuştu.

Cami, okul, dükkan gibi yapıların köyün diğer tarafından kalması nedeniyle buralara gidemediklerini, gitmek için fazladan 2 kilometre yürümek zorunda olduklarını vurgulayan köylüler ise ''Karşı tarafa geçerken insanlarımız ölecek. Bu sorunu çözmek için illa birilerinin ölmesi mi lazım?'' diye konuştu.

Vatandaşlar üstgeçit yapılana kadar eylem yapacaklarını söylediler.

SATILMIŞOĞLU MAHALLESİ VATANDAŞLARININ ÜSTGEÇİT TEPKİSİ
SATILMIŞOĞLU MAHALLESİ VATANDAŞLARININ ÜSTGEÇİT TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2011 Pazartesi 13:17:03
Güncelleme :10 Ocak 2011 Pazartesi 19:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?