5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Makiniste son görev

KAZADA ÖLEN MAKİNİSTE SON GÖREV

Bilecik'teki tren kazasında hayatını kaybeden Eskişehir Ekspresi'nin makinisti Hikmet Koşay için Eskişehir Garı'nda cenaze töreni düzenlendi.

17 yaşında mesleğe girdiği ve emekliliğini hak etmesine rağmen çalıştığı ortaya çıkan Koşay (46), dün kullandığı tren ile İstanbul'dan gelen Eskişehir Ekspresi'nin Bilecik'te kafa kafaya çarpışması sonucu hayatını kaybetmişti.

Kaza esnasında vagonun tuvaletinde olduğu anlaşılan Hikmet Koşay'ın cenazesi, gece saatlerinde memleketi Eskişehir'e getirildi. Yunus Emre Devlet Hastanesi morgundan bu sabah saatlerinde yakınları tarafından teslim alınan makinistin cenazesi, son görev için yıllardır çalıştığı Eskişehir Garı'na getirildi.

Törende, 5 yıl önce evlendiği ve 8 ay önce bir kızı dünyaya gelen Koşay'ın öğretmen eşi Hülya, babası Sadettin, annesi Nemciye, diğer aile fertleri ve mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Aile fertlerinin, "Melek ağabeyim, güle güle aşkım, Cansu, 'Gel babası, gel, gel' yapıyor" diye feryat etmesi yürekleri sızlattı.

Törene katılan DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman da makinistin Türk bayrağına sarılı tabutunu cenaze aracına kadar taşıdı.

Hikmet Koşay'ın cenazesi, duadan sonra çok sayıda DDY personeli, yakını ve vatandaşın katıldığı törenin ardından cenaze namazının kılınması için Işıklar Camii'ne götürüldü.

KAZADA ÖLEN MAKİNİSTE SON GÖREV
KAZADA ÖLEN MAKİNİSTE SON GÖREV
KAZADA ÖLEN MAKİNİSTE SON GÖREV
KAZADA ÖLEN MAKİNİSTE SON GÖREV
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 11:52:00
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 12:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özge başarır IP: 88.229.158.xxx Tarih : 4.01.2010 15:28:50

allah rahmet eylesin.