6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Maliye Bakanı Unakıtan, Eskişehir'de

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinin önümüzdeki hafta Meclis'ten geçerek başlayacağını söyledi. 

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde yapılacak 'Kiraz Şenliği'ne katılmak üzere kente gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Mutallip yolu üzerinde yapılan Mutallip Spor Tesisleri'nde incelemelerde bulundu. Vali Kadir Çalışıcı ile birlikte tesisleri gezen Unakıtan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Unakıtan bir soru üzerine, KEY ödemelerinin önümüzdeki günlerde Meclis'ten geçerek ödenmesine başlanacağını belirterek, "Genel Kurul'da KEY ile ilgili bir kanun var. Önümüzdeki hafta Meclis'ten geçer. Ondan sonra da ödenmeye başlar" dedi. 

Adapazarı-Mekece yolunda çalışmaların başladığı ifade eden Unakıtan, "Önümüzdeki günlerde bu bölgeyi helikopterle havadan izleyeceğiz. Muazzam bir yol yapılıyor. Seneye kadar İnşallah Mekece yolunu tamamlamak istiyoruz. Adapazarı'nı, Eskişehir ve Kütahya'ya bağlarsak İstanbul arasındaki mesafe kısalmış olacak" diye konuştu. 

Kent içinde kalan Atatürk Stadı'nın yerine, Mutallip Spor Tesisleri'nin bulunduğu alana yeni stadyumun yapılmasının planlandığını vurgulayan Unakıtan, "Atatürk Stadı bugün ihtiyaçlara cevap veremez hale geldi. Eskişehirspor artık Süper Lig'e çıktı. Burada, Süper Lig takımlarını ağırlayacağız. Avrupa takımları da gelecek. Bir takım Süper Lig'e çıkar ama gerekli alt yapıyı yapmazsanız orada kalması uzun sürmez. Bizler de alt yapıyı yapmaya çalışıyoruz. Eskişehir'de hepimiz ele ele verdik. Gerekli
girişimlerde bulunduk. Stadyumu buraya taşıyacağız. Türkiye'ye yakışan bir stat yaparız. Bu tesisleri gençlerimize kazandırmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

Sivil Havaalanı'nın pist genişletme ve uzatılması çalışmalarının sürdüğüne değinen Bakan Unakıtan, "Havaalanı çalışmaları ile ilgili dosya, Yüksek Planlama Kurulu'nda (YPK) alanın genişletilmesi ve uzatılması için tüm bakanlarımız kararı imzaladı. Başbakanımız da imzaladığı zaman en kısa sürede ihale edeceğiz" dedi. 

Unakıtan'ın Eskişehirspor'un Süper Lig'e çıkması halinde takıma Ronaldinho'yu getireceği sözünün hatırlatılması üzerine, "Vallahi Ronaldinho ile problemler varmış. Kulüp Başkanı Halil Ünal'la Brezilya'ya gideriz. Orada Ronaldinho diye birisini buluruz" diye espri yaptı. Bakan Unakıtan, ardından eşi Ahsen Unakıtan'la birlikte Mihalıççık ilçesine doğru hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 16:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?