5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Marsilya'dan tam not

ESKİŞEHİR'E MARSİLYA'DAN TAM NOT

Akdeniz’e kıyısı bulunan ülkelerden çok sayıda belediye ve üniversitenin katılımıyla Fransa’nın Marsilya kentinde gerçekleştirilen, Akdeniz’de Sürdürülebilir Toplu Ulaşım Semineri’nde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi ulaşım politikası çok doğru bulundu.

Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan, Tunus, Suriye’den belediyeler ve üniversiteler düzeyinde geniş bir katılımla gerçekleştirilen Seminer’e Türkiye’den sadece Eskişehir Büyükşehir Belediyesi katıldı. 3 gün süren seminerde Avrupa’nın önde gelen kent içi ulaşım uzmanları görüş ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar. Seminer’in ikinci gününde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi adına sunum yapan Estram Genel Müdürü Erhan Enbatan Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi ulaşım politikasını kapsamlı olarak anlattı. Eskişehir’de tramvay sisteminden, yayalaştırılan bölgelere Eskişehir kent merkezindeki araç yoğunluğunun azaltılmasına yönelik çalışmaları ayrıntılarıyla anlatan Enbatan’ın sunumu Avrupalı ulaşım uzmanları tarafından beğenildi.

Seminer sonrası değerlendirme konuşması yapan ulaştırma uzmanı Xavier Hoang, güvenilir ve konforlu ulaşım konusunda Estram’ın örnek bir sistem olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezindeki yaya öncelikli ulaşım politikasının çok doğru olduğunu ve bütün çağdaş kentlerin benzeri düzenlemeleri yapması gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 13:50:03
Güncelleme :11 Aralık 2010 Cumartesi 15:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin IP: 83.66.231.xxx Tarih : 10.12.2010 14:12:55

o tam notu veren arkadas gelsin emek mah. 3 ay okula gitsin.