8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Mazot hırsızları suçüstü yakalandı

ESKİŞEHİR'de kiraladıkları minibüsle Bursa'dan Eskişehir'e gelen ancak parasız ve yakıtsız kaldıkları için bir su kamyonundan 190 YTL değerinde mazot çalan 3 genç, çevredekilerin ihbarı sonucunda polisler tarafından suçüstü yakalandı.

Olay, Kumlubel Mahallesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi yanında dün saat 23.45 sıralarında meydana geldi. ‘155 Polis İmdat’ hattını arayanlar, 3 kişinin park kalinde bulunan 26 SU 001 plakalı içme suyu dağıtımı yapan kamyondan, 16 NC 972 plakalı minibüse mazot aktarıldığı bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine sevk edilen polis ekipleri, mazot hırsızlığı yapan Fatih Taş (27), Önder Özhan (24) ve Mustafa Yıldız'ı (23) suçüstü yakaladı. Sanıkların bidonlarla çaldıkları 190 YTL değerindeki 75 litre mazot kamyon sahibine teslim edildi.

Gözaltına alınan zanlılardan Fatih Taş, Önder Özhan'ın Eskişehir'de oturan bir kız ardaşı ile görüşmek için Bursa'dan kiraladıkları 16 NC 972 plakalı minibüsle Eskişehir'e geldiklerini söyleyerek, “Önder'in kız arkadaşı ve yanında bulunan bir kadınla birlikte önce kafeteryaya ardından da lokantaya yemek yemeye gittik. Lokantada 85 YTL hesap gelince üzerimizdeki tüm parayı buraya verdik. Geri dönüş için minibüse yakıt alacak paramız kalmadı. Bir esnaftan 20 YTL para istedik ancak vermedi. Daha sonra bir motosiklet tamircisinden anahtar alıp park halindeki bir kamyonun yakıt deposunu açtık. Kamyondan mazot alıp minibüsün deposuna aktarım yaparken polisler bizi yakaladı” dedi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri gözaltına alınan 3 kişinin sorgulamalarının tamamlanmasından sonra hırsızlık suçundan adliyeye sevk edileceklerini bildirdi.

 

DHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 13:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?