4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Mezuniyet töreninde dolu şoku!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) statta düzenlenen geleneksel mezuniyet töreninde aniden bastıran sağanak yağmur ve fındık tanesi büyüklüğünde dolu yağışı, mezun 4 bin 500 öğrenci ve ailelerine zor anlar yaşattı.

2008-2009 mezuniyet töreni, Vilayet Meydanı'nda anıta çelenk bırakma merasimiyle başladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli, akademisyen ve bölüm birincisi öğrencilerle birlikte Vilayet Meydanı'ndaki programın ardından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bando ve Trompet Takımı eşliğinde yürüyerek mezuniyet töreninin yapılacağı Atatürk Stadı'na geldi.

Sürmeli ve beraberindekiler, stadı dolduran yaklaşık 20 bin kişiyi selamladı. Atatürk posterleri, Türk bayrağı ve balonlar taşıyan öğrenciler de
tören alanındaki yerlerini alırken, bu esnada aniden sağanak yağmur ve dolu yağışı başladı. Yağmur ve fındık tanesi büyüklüğündeki dolu şaşırtırken, öğrenciler yağmurdan ve doludan korunmak için yoğun çaba sarf etti. Öğrenciler kısa süre içinde sırılsıklam olurken, açık tribündeki aileleri de zor anlar yaşadı. Bir süre sonra yağışın durmasıyla gökyüzünde gökkuşağı oluştu.

Törende, 20 gün önce Atlas Okyanusu'na düşen uçakta bulunan Türk arp sanatçısı Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim görevlisi Fatma Ceren Necipoğlu için saygı duruşunda bulunuldu. Mezunlar adına konuşma yapan Sema Emen'in konuşması boyunca kürsüde bir kişi yanında durarak kendisine şemsiye tuttu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ise, yağmura rağmen konuşma yaparken kendisine şemsiye tutulmasına izin vermedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 14:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?