3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Mezuniyet törenine alınmadı

ESKİŞEHİR'DE BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİ MEZUNİYET TÖRENİNE ALINMADI

Eskişehir 19 Mayıs Anadolu Lisesi'nde bir son sınıf öğrencisinin, serbest kıyafetli olduğu önceden bildirilen okul bahçesindeki mezuniyet törenine kepin altına baş örtüsü giydiği gerekçesiyle alınmadığı iddia edildi.

"Sen başörtülüsün" denilerek okul müdürü tarafından törene alınmadığı öne sürülen Meryem Tuba Okumuş, arkadaşları doyasıya eğlenirken önce tek başına bırakıldığı sınıfta uzun süre ağladı, ardından okulun kapısından arkadaşlarını izledi.

Tören için kıyafet sınırlaması olmayacağının önceden kendilerine tebliğ edildiğini anlatan Meryem Tuba Okumuş, bu sebeple törene kepinin atına taktığı baş örtüsüyle gittiğini söyledi. Okulun bahçesindeki açık alanda yapılan tören öncesi sınıfta bir toplantı düzenlendiğini belirten Okumuş, "Müdürümüz benim başörtüyle törene katılamayacağımı söyledi. Sınıfta tek başıma bırakılarak törene alınmadım. Arkadaşlarım dekolteli, şortlu, kot pantolonlu olarak törene katıldı. Madem böyle bir şey yapacaklardı, niye herkese, 'Kıyafet serbest' diye tebliğde bulundular? Bu hangi özgürlük anlayışına sığar? Dekolte elbiseli arkadaşlarımın hakkı var da benim yok mu? Yaşadıklarım karşısında şok oldum" ifadelerini kullandı.

Anne Nurcan Okumuş da kızıyla birlikte festivale neşe içinde geldiklerini ancak sevinçlerinin hüzne dönüştüğünü kaydederek, "Herkes festival alanına geldi, kızım ise gelmedi. Telefon açıyorum, cevap vermiyor. Sonra sınıfta tek başına kaldığını ve ağladığını gördüm. Durumu gözyaşları içinde bana anlattı. Okul müdürüyle görüştüm. 'Biz Meryem'i sizden fazla seviyoruz ama böyle olmaz. Dışarıda gazeteciler var' dedi. İkna çabamız sonuçsuz kaldı" şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şubesi Başkanı İsmail Altınkaynak, "Bugün burada, 19 Mayıs Anadolu Lisesi'nde, baş örtüsü taktığı için mezuniyet törenine katılmasına müsaade edilmeyen kardeşimizle birlikteyiz. Serbest kıyafet uygulamasına rağmen başı örtülü diye arkadaşları ile birlikte mezuniyet sevinci yaşamasına müsaade edilmeyen öğrencimizin yanında olup bu hukuksuzluk ve vicdansızlığın karşısında olduğumuzu bir kez daha Eskişehir ve Türkiye kamuoyuna duyuruyoruz. Tüm öğrencilerimizin yıl boyunca çalışarak hak ettiği mutluluğu arkadaşlarıyla paylaşmaları en doğal haklarıdır. Tuba'nın hayatında sadece bir kez tadabileceği liseden mezuniyet sevincini arkadaşları ile birlikte yaşaması engellendi. Son derece üzüntülü ve kızgınız" dedi.

ESKİŞEHİR'DE BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİ MEZUNİYET TÖRENİNE ALINMADI
ESKİŞEHİR'DE BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİ MEZUNİYET TÖRENİNE ALINMADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 17:25:03
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 19:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?