4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

MHP İl binasında bomba paniği!

Eskişehir'de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il binasına yapılan ve hareketli anların yaşanmasına sebep olan bomba ihbarı, asılsız çıktı.

Edinilen bilgiye göre gece yarısı "155 Polis İmdat" hattını telefonla arayan kimliği meçhul bir kişi, İki Eylül Caddesi'nde bulunan MHP il binasına bomba koyduğunu iddia etti. İhbar üzerine bahse konu yere çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Bina çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alan polisler, caddeyi araç ve yaya trafiğine kapattı. Her ihtimale karşı binanın yanında açık olan lokaldeki insanlarda dışarıya çıkarıldı. Bu arada kapalı olan parti binasını açması için MHP yöneticilerine haber verildi.

Bomba uzmanları, önce bina çevresini kontrol etti. MHP İl Başkan Vekili Orhan Güngör'ün bahse konu yere gelmesiyle de anahtarla kapıları açıp binada arama yaptı. Yapılan kontroller neticesinde, ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.
MHP İl Başkan Vekili Orhan Güngör, "Polise ihbarda bulunan bir kişi, 'MHP il binasına bomba koydum' demiş. Bomba uzmanı nezaretinde bütün bina arandı. Bir şey olmadığı görüldü. Emniyet Müdürlüğü'ne titizliğinden dolayı teşekkür ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Emniyet yetkilileri de asılsız ihbarda bulunan kişinin belirlenip, yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 08:50:09
Güncelleme :9 Şubat 2009 Pazartesi 08:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?