4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

MHP lideri Bahçeli Eskişehir'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milletimizin sahip olduğu bütün milli ve manevi değerlerimizin tahrip edildiği, yozlaşmanın ve çürümenin alabildiğine tırmandığı günümüzde, Gün Sazak Bey ve şehitlerimizin yüksek erdem ve ahlakına her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğunu görüyoruz" dedi.

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak köyünde düzenlenen 'Gün Sazak ve Şehitleri Anma Töreni'ne katılan Bahçeli, 27 Mayıs 1980 tarihinde uğradığı suikast sonucu şehit edilen eski Gümrük ve Tekel Bakanlarından Gün Sazak'ın kabrini ziyaret edip çiçek bırakarak su döktü.

Bahçeli, törende yaptığı konuşmada, geçmişin acı hatıralarını yad ettikleri, geleceğe emin adımlarla yürümek için sonuç ve dersler çıkardıkları elim bir olayın yıldönümünde bir araya geldiklerini belirterek, "Bugün kabri başında ve manevi huzurunda ziyaretine geldiğimiz rahmetli Gün Sazak Bey'i ve bu dava uğruna hayatlarını kaybetmiş ülkücü şehitlerimizi anma günüdür. Dürüst ve ilkeli bir devlet adamının nasıl olması gerektiğini dosta ve düşmana ispat ederek, davamızın namus ve ahlak simgesi haline gelen merhum Sazak Bey'i ve şehitlerimizi dualarla anıyoruz. Türk milletinin birliğine, ebedi varlığına ve devamlılığına tam bir imanla bağlı olan bütün ülkü neferlerinin abideleşmiş muhteşem mücadelelerini saygıyla hatırlıyoruz. İnanıyorum ki, karanlık bir dönemin aydınlık ve tertemiz bir tarafını temsil eden başta merhum Gün Sazak Bey olmak üzere şehitlik mertebesine yükselmiş ülküdaşlarımız, sevdalısı oldukları Türk milletinin vicdanında ve gönlünde ilelebet yaşayacaklardır. Canlarını aziz milletimizin dirliği ve huzuru için feda eden kahramanlarımızın yaşam mücadeleleri ve hatıraları önümüzü aydınlatmaya mutlaka devam edecektir" diye konuştu.

Şehadetinin üzerinden 29 yıl geçen merhum Gün Sazak'ın gerek devlet ve siyaset hayatındaki ayrıcalıklı yeri, gerekse de özel hayatındaki sadeliğinin herkes tarafından halen takdir edildiğini vurgulayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

"Bu yönüyle merhum Gün Sazak Bey, ülkü sevdalısının bir millet aşığının nasıl olması ve yaşaması gerektiği konusunda örnek olduğu gibi, bir faninin yıllarca sevenlerinin yüreğinde yaşamaya devam etmesinin manevi sırrını da hepimize işaret etmiştir. Milletimizin sahip olduğu, asırların emeği ve göz nuruyla olgunlaşmış olan bütün milli ve manevi değerlerimizin tahrip edildiği, yozlaşmanın ve çürümenin alabildiğine tırmandığı günümüzde onun ve şehitlerimizin yüksek erdem ve ahlakına her zamankinden daha çok
ihtiyacımızın olduğunu görüyoruz. Yaygın bir yolsuzluk batağı haline gelmiş bir kurumda Gün Sazak Bey'in soyguncuya göz açtırmayan, kaçakçıyı affetmeyen, sahtekarın yakasına yapışan cesur ve faziletli duruşunu devam ettirmek ve bunun şuurunda olmak hepimiz için manevi bir miras ve kaçınılmaz görev haline gelmiştir. İşte çile, meşakkat, ahlak, sabır ve cesaretle sınanmış yüksek millet sevgisinden ve sorumluluk bilincinden bugün herkesin kendi payına düşeni alması ve bunun gelecek kuşaklara aktarılması en samimi temennimizdir. Biz gücümüzü milletimizden, inancımızı değerlerimizden, kudretimizi mücadelemizden alan büyük ve köklü bir hareketin temsilcileriyiz. Geleceğe doğru yol alırken bizi bugün var eden ve yolculuğumuza anlam katan, geçmişimize önümüze rehber olarak koyan, siyasi çizgisinde kırılma olmadan ilerleyen bir anlayışın savunucularıyız. Bu itibarla vatanımızın, milletimizin birliği, bütünlüğü ve devamlılığı için mücadele eden merhum Gün Sazak Bey'in ilkeleri ve şehitlerimizin anıları, yolumuzu bundan sonra da aydınlatacak. Sazak köyünden yükselen manevi sorumluluk bundan sonra da mücadelemize güç katacaktır."

Kabristanda okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyen Bahçeli, parti yöneticileri ve ülkü ocakları başkanlarıyla birlikte Sazak'ın kabrine kırmızı ve beyaz karanfiller bırakıp bakır ibrikle su döktü. Ardından okunan mevlidi dinleyen Bahçeli'ye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Bilinmez, milletvekilleri ve çok sayıda partili eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 14:28:45
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 14:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?