6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Midesinden dev saç yumağı çıktı!

Eskişehir'de 3 yıldır saç yiyen bir kadının midesinde oluşan dev saç yumağı, ameliyatla çıkarıldı.

Son 15 günde yemek yiyememe ve kusma şikayetleriyle Özel Birleşik Sağlık Kurumları Eskişehir Anadolu Hastanesi'ne müracaat eden Ü.A. (31) adlı kadını gerekli tetkiklerin ardından ameliyata alan doktorlar, midesinden çıkan saç kütlesiyle şoke oldu. 1 ay önce evlendiği öğrenilen kadın, ameliyattan sonra yeniden sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İhsan Oruk, bu vakanın çok sık görülmediğini belirterek, "Bu hasta bize yemek yiyememe, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleriyle 3 gün önce geldi. Hasta kustuğu için acilen ameliyata aldık. Karnını açtığımızda midesinde ağrılarının sebebi olan kocaman bir kütle olduğunu ve bağırsağına sarktığı fark ettik. Mide suyuyla 1.5 kilo ağırlığında olan kütleyi 45 dakika süren başarılı operasyonla çıkardık. Serviste tedavisi süren hastanın durumu şimdi gayet iyi. Kendisi bize 3 yıldır saç yediğini söyledi" dedi.

Oruk, bu tür vakaların genelde psikolojik rahatsızlığı olan ve depresyona giren hastalarda görüldüğünü sözlerine ekledi. Doktor İhsan Oruk, eline alıp gazetecilere gösterdiği saç kütlesinin kokusundan dolayı zor anlar yaşadı. Oruk'un basın toplantısında tarttığı saç kütlesi, kuruduğu için 850 gram geldi. Kadının, tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 14:39:35
Güncelleme :5 Aralık 2008 Cuma 14:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?