6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Mihalıçcıklılar gecede buluştu

Mihalıççık Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği'nin düzenlediği "Birlik ve Beraberlik Gecesi" yoğun ilgi gördü.

Derneğin gecesi, Odunpazarı semtindeki Alaattin Parkı Kafeteryası'nda yapıldı. Geceye, ilçeye bağlı Sorkun, Dinek, Gürleyik, Akçaören, İğdecik, Çalkaya, Yalımkaya, Yeşilyurt, Otluk ve Süleler köy muhtarları ve halkı bir araya geldi. Etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Mihalıççık İlçesi Belediye Başkanı Yusuf Kavaklı, Mihalıççıklılar Derneği Başkanı İsmail Can ile çok sayıda Mihalıççıklı katıldı.

Mihalıççıklılar Derneği Başkanı İsmail Can yaptığı konuşmada, amaçlarının hemşehrilerini dernek çatısı altında toplamak olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın hak ve menfaatlerini korumak, sosyal ve kültürel seviyelerini geliştirmek, Mihalıççık yöresine ait örf ve adetleri tanıtmak için çalışıyoruz" dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise, "Birbirimizle tanışmamıza, buluşmamıza ve kaynaşmamıza vesile olan bu geceyi düzenleyen herkese teşekkür ederim" diye konuştu. Gecede derneğin bu yıl kurduğu folklor ekibinin gösterisi ve mahalli sanatçıların konserleri ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 13:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?