4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Mihalıççık'ta festival coşkusu

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde, geleneksel Kiraz Festivali'nin 31.'si gerçekleştirildi.

Mihalıççık Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Mihalıççıklılar Yardımlaşma Derneği'nin (MİYAD) ortaklaşa düzenlediği "31. Geleneksel Kiraz Festivali ve Mihalıççıklılar Günü", Kalburcu piknik alanında yapıldı. Festivale MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil, CHP Milletvekili Murat Sönmez, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu ve diğer yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde konuşan Mihalıççıklılar Derneği Başkanı İsmail Can, Mihalıççıklıları dernek çatısı altında toplamayı hedeflediklerini belirterek, "İlçemize meyvecilik, hayvancılık, madencilik konularında bir meslek yüksekokulunun açılmasını istiyoruz" dedi.

Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven de, Mihalıççık'ın önemli kiraz üretim merkezlerinden birisi olduğunu ifade ederek, "Bölgedeki kiraz üretimi genel olarak geç hasat özelliği gösterip, bu sebeple Mihalıççık son turfanda kiraz üretimi açısından önemli bir yere sahiptir. Her geçen gün ilçemizde kiraz üretimi artmaktadır. Yıllık üretimimiz ortalama bin ton olup, kiraz üretimimizin yüzde 80'i Almanya, İngiltere, Belçika, Hollanda gibi ülkelere yapılmaktadır. Bu yıl yurtdışına yaklaşık 200 ton Mihalıççık kirazı gönderildi. Bu kirazlar, Kraliyet ailelerinin sofralarını da süslemektedir" diye konuştu.

Festivalde, En Güzel Kiraz Yarışması da organize edildi. 21 kiraz üreticisinin katıldığı yarışmada, Durmuş Kızılkaya birinci, Hasan Hüseyin Kale ikinci, Göktuğ Eren de üçüncü seçildi. Dereceye giren üreticilere çeşitli hediyeler verilirken, festilval mahalli sanatçıların konserleriyle sona erdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 18:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?