8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Milletvekilleri mazbatalarını aldılar

Eskişehir'de, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) milletvekili seçilen Murat Mercan ile Nedim Öztürk, mazbatalarını aldı.

 
Eskişehir Adliyesi İl Seçim Kurulu'na gelen Mercan ile Öztürk'e mazbatalarını, İl Seçim Kurulu Başkanı Fuat Türker verdi. Hakim Türker, milletvekili seçilen Murat Mercan ile Nedim Öztürk'e görevlerinde başarılar dilerken, milletvekilliklerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

AK Parti 2. sıradan milletvekili seçilen Murat Mercan, kavgasız, gürültüsüz, tartışmasız, şaibesiz, çok güzel bir seçimin geride kaldığını belirterek, "Bu seçimde sonuçların çok kısa sürede alınmasında gayretleri olan bütün herkese teşekkür ediyoruz. Eskişehir halkının bize verdiği teveccühten mutluluk duyduk. Bundan sonra hepimiz Eskişehir'in milletvekiliyiz. Bu bilinçle, bu sorumlulukla kendimizi Eskişehir'de, Türkiye'de ve uluslararası camiada çok iyi temsil edeceğimize inanıyorum. Bundan sonra hizmet zamanı. Eskişehir için neler yapmamız gerekiyorsa, onları yapacağız. Beyaz bir sayfa açtık. Yapılan bütün çalışmalar geride kaldı. Beyaz bir sayfa açıyoruz, yeni bir dönem başlıyor. Eskişehir'de beyaz sayfayı gelin hep birlikte açalım. Durmak yok, hizmete devam" dedi.


3. sıradan milletvekili seçilen Nedim Öztürk ise, "Eğer ortada bir başarı varsa, her şeyden önce bu, bize bu teveccühü gösteren Eskişehir halkınındır ve Türk milletinin kendisidir. Biz, artık bütün Eskişehir'in milletvekiliyiz. Yerel yönetimler, seçilmiş, atanmış kişiler, sivil toplum örgütleriyle bir uzlaşma, uyum içinde Eskişehir'e hizmet etmeye çalışacağız. Bize bu vekaleti veren Eskişehir halkına şükranlarımızı sunuyorum. Seçimde gösterilen başarıdan dolayı başta İl Seçim Kurulu Başkanı ve diğer görevlilere de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Öte yandan, AK Parti 1. sıradan Eskişehir milletvekilliğine seçilen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın mazbatasını pazartesi günü alacağı öğrenildi.


48 yaşında olan Murat Mercan, Boğaziçi Endüstri Mühendisliği mezunu. Avrupa Birliği Türk Delegasyonu Başkanlığı görevinde bulunan Mercan, evli ve 3 çocuk babası.


1952 yılında Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde doğan Nedim Öztürk ise, Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Öztürk, evli ve 2 çocuk babası.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 17:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?