5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Milli kaleci Alağaç anıldı

MİLLİ KALECİ ALAĞAÇ ANILDI

Eskişehirspor'un milli kalecisi Sinan Alağaç, ölümünün 25. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Tepebaşı Belediyesi ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından kaleci Sinan Alağaç'ın ölümünün 25. yıldönümü nedeniyle, Esentepe mezarlığındaki kabri başında bir anma töreni düzenlendi. anma törenine başta ailesi olmak üzere, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehirspor 2. Başkanı Mesut Hoşcan, futbolcu arkadaşları, Sinan Alağaç İlköğretim Okulu öğrencileri, spor adamları, antrenörler, kulüp temsilcileri, Es-Es Bando, gazeteciler ve Sinan dostları katıldı.

Saygı duruşundan sonra konuşan Sinan'ın ağabeyi İsmail Alağaç, "Ben sevginin böyle 25 yıl sürdüğünü sadece bu camiada gördüm. Aile olarak sizlere çok şey borçluyuz. Teşekkür ediyorum" dedi.

Eskişehirspor'un eski kaptanlarından İsmail Arca da, anma törenlerinin gelecek yıllarda Eskişehirspor'a hizmet vermiş futbolcu ve teknik adamları da kapsaması gerektiğini belirterek, "Tepebaşı Belediyesi başkanı Ahmet Ataç'a teşekkür ediyorum. Ölümüze de dirimize de sahip çıkıyor. Sinan için her yıl burada toplanıyoruz. Sinan'ı da rahmetle anıyoruz" dedi.

Eskişehirspor Kulübü 2. Başkanı Mesut Hoşcan da, Sinan ile sağlığında arkadaşlık ettiğini, onun örnek bir sporcu ve insan olduğunu belirtti. Hoşcan, "O adam gibi adamdı. Genç yaşına rağmen muhteşem bir duruşu vardı. Gençlere sesleniyorum, aradan 25 yıl geçmiş ve Sinan unutulmamış. Onu kendinize örnek alın. Eskişehirspor'un vefasını hep hatırlayacaksınız" şeklinde konuştu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, "Biz Sinan'ın yanındayız, Sinan da bizim yanımızda. Ailesi, öğrenciler, sporcular, Es-Es bando, hepimiz buradayız. Sinan kısa ömrüne çok şeyler sığdırdı. Bu sevgi sadece onun futbolcu olmasına değil, insani yönüne de yönelik. Eskişehirspor'a emek vermiş olanlara yönelik bir projemiz olacak. Sinan'ı ben hep aramızda görüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 17:01:03
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 18:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?