4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Minibüsçü katilleri tutuklandı

Eskişehir'de, aynı mahallede birer gün arayla araçlarının içinde tüfekle vurularak öldürülen ve paraları gasp edilen iki dolmuş şoförünün katil zanlıları olduğu iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı.

11 Şubat gecesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde şoförlüğünü yaptığı yolcu minibüsünde tüfekle başından vurularak öldürülen Hüseyin Ceylan(53) ile 12 Şubat gecesi yine aynı mahallede aracında silahlı saldırı sonucu ölen dolmuş sahibi Rıdvan Meriç'in(50) katil zanlıları oldukları iddiasıyla yakalanan İ.K.(17), C.Ö.(23) ve S.K.(17), savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de, 2 günde aynı mahallede araçlarında tüfekle vurularak öldürülen ve paraları gasp edilen 2 dolmuş şoförünün katil zanlıları olduğu iddiasıyla yakalanan 3 kişi, adliyeye sevk edildi.

2'si 17, diğeri 23 yaşındaki katil zanlılarının şoförlerden gasp ettikleri paraları içkili lokantalarda yedikleri, ilk olayda çaldıkları nakit azalınca ikinci cinayeti planladıkları iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, 11 Şubat'ta Fevzi Çakmak Mahallesi'nde şoförlüğünü yaptığı yolcu minibüsünde tüfekle başından vurularak öldürülen Hüseyin Ceylan (53) ile 12 Şubat gecesi yine aynı mahallede aracında silahlı saldırı sonucu ölen dolmuş sahibi ve şoförü Rıdvan Meriç'in (50) katil zanlıları oldukları iddia edilen İ.K. (17), C.Ö. (23) ile S.K. (17), Cinayet Bürosu ekiplerince Sakarya Caddesi'nde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Polis, 3 zanlının yapılan üst aramasında ölen kişilere ait nüfus cüzdanları
ile bir miktar para ele geçirdi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada da, cinayette kullanıldığı iddia edilen bir av tüfeği ele geçirildi. Şüphelilerin şehir dışına çıkma hazırlığı yaptıkları belirlendi.

Zanlıların öldürülen kişilerden gasp ettikleri yaklaşık 500 TL'yi de içkili lokantalarda harcadıkları öğrenildi. Katil zanlılarının, ilk olayda gasp ettikleri para azalınca ikinci cinayeti planladıkları iddia edildi. Zanlıların, söz konusu iki dolmuşa da yolcu olarak bindikleri, son yolcunun araçtan inmesinin ardından minibüsleri silah zoruyla güzergah dışına çıkardıkları, şoförleri parasını gasp ettikten sonra tanındıkları gerekçesiyle öldürdükleri öne sürüldü.

Gözaltındaki 3 kişi, polis ve jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 22:38:37
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 22:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?