6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Minik Sümeyye'nin yüzme azmi

Eskişehir'de, doğuştan iki kolu olmamasına rağmen akvaryumda gördüğü balıklardan esinlenip iki ayda yüzmeyi öğrenen bir kız çocuğu, görenleri şaşırttı.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Amine Aygistova tarafından Nisan ayında Vali Kadir Çalışıcı ile tanıştırılan ve o zaman sadece iki ayağı ile resim yapan Sümeyye Boyacı, kısa sürede yüzmeyi öğrenerek herkesi şaşırttı.

10 metrelik yüzme havuzunda hem sırt üstü, hem de yüz üstü tek başına altı tur gidip gelebilen minik Sümeyye, kendisini izleyen Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı'yı da şaşırttı.

Çalışıcı, minik kıza "onur madalyası" verdi. Toplumda kolları veya ayakları olmayanlara 'engelli' dendiğini belirten Vali Kadir Çalışıcı, "Ancak Sümeyye, tüm başarıları ve hayat sevinciyle buna itiraz ederek, ben 'engelsizim' diyor. Bizler Sümeyye'nin hayatındaki başarıların devam etmesi için onun her zaman kolları olmaya hazırız" dedi.

Sümeyye'nin annesi Semra Boyacı ise, "Kızım 4.5 yaşındayken ayağına ilk kez boya fırçasını aldı ve çizdiği ilk resim bir çiçek olan güldü. Masallara olan tutkusundan dolayı kendi hayal gücüyle oluşturduğu masal kahramanlarını çizmeye başladı. Onun bu hayal gücü, Türk Hava Yolları'na kadar ulaştı. Şu anda bir resmi THY Müzesi'nde bulunuyor. Bir gün odasındaki akvaryuma dikkatli olarak baktığını gördüm. Daha sonra bana bakarak, 'Anne balıklarında kolları yok, bende onlar gibi yüzüp, deniz kızı olmak istiyorum' dedi.

Ben de kızımın bu isteğini şimdiye kadar hep yanımızda olan Amine hanıma ilettim. Anemon Otel müdürlerinden Ahmet Yalçın ve yüzme eğitmeni Çiğdem Abaza'nın büyük özveri ve üstün gayreti neticesinde Sümeyye, 2 aylık kısa bir sürede yüzmeyi öğrendi.

Kızımın yüzme öğrenmesinde emeği geçen valimiz Kadir Çalışıcı'ya, öğretim üyesi Amine Aygistova'ya, iş adamı Erdoğan Ercan'a, tabii ki bu başarının mimarları Ahmet Yalçın ve Çiğdem Abaza' ya çok teşekkür ederim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?