3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Mobil bombalara sıkı denetim

Eskişehir’de trafik ekipleri sızdırmazlık raporu olmayan LPG’li 43 aracı trafikten men etti. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, Atatürk Bulvarı ile Şeker fabrikası önünde LPG’li araçları kontrol etti.

2 gün süren denetimlerde 43 aracın sızdırmazlık raporu olmadığını tespit eden ekipler, araç sahiplerine 45 YTL 80 Ykr para cezası keserken, ayrıca trafikten men cezası verdi.

Araçları trafikten men edilen bazı sürücüler, çeşitli mazeretlerde bulunarak, kendilerinin bir defaya mahsus affedilmelerini istedi. Ekipler ise sürücülerin bu taleplerini geri çevirerek, otomobilleri otoparka çektirdi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Ertuğrul Bayar yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz LPG’li araçların cihazlarının montaj yönetmeliğine uygun olup olmadığını ve ruhsata işlenip işlenmediğini kontrol ediyor. Türkiye’de azımsanmayacak sayıda LPG’li araç mevcut. Bunların karışmış olduğu kazalarda çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmekte ya da yaralanmaktadır. Gayemiz, halkımızın ulaşımını rahat ve güvenli bir şekilde yapmalarını sağlamak" dedi.

Trafikten men edilen araçların gerekli eksikliklerini tamamladıktan sonra sahiplerine geri verildiğini belirten Bayar, ayrıca araç sahiplerine 45 YTL 80 Ykr para cezası kesildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 14:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?