3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Mumcu'ya Eskişehir morali

Anavatan Patisi (ANAP) Genel Başkanı Erkan Mumcu, vatandaşın AK Parti’ye verdiği iktidar emanetini yeniden vereceğini düşünmediğini ileri sürdü. Kütahya’nın Yeni Sofça Köyü’nde yapılacak "Pir Ahmet Efendi" faaliyetlerine katılmak üzere, Ankara’dan eşi Işın Mumcu ile birlikte Kütahya’ya giden ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, grup partili tarafından Orhangazi Sanayi Bölgesi kavşağında karşılandı.

Partililerle tek tek tokalaşan Mumca’ya ve eşine, bayan üyeler tarafından çiçek verildi. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mumcu, 80’li yıllarda Türkiye’nin çehresini değiştirmiş bir parti olarak yeniden yepyeni bir Türkiye’yi kurmak için yola çıktıklarını belirterek, "Arkadaşlarımız bu heyecan içinde çalışıyorlar. Tabii bu çok memnuniyet verici Türkiye’nin dört bir yanında bu heyecanı görmek beni çok mutlu ediyor" dedi.

Mumcu, "Meclis’te grup kuracak çoğunluğa ulaşacağınız iddia ediliyor" şeklindeki soruya, "Eğer biz özellikle arkadaşlarımızın seçim bölgelerinde seçici davranmazsak, hiç bir zorluk çekeceğimizi düşünmüyorum. Ancak, siyaset, bir çok dengeyi bir ada gözetmeyi zorunlu kılıyor. Bizim grup kurmak yönünde bir acelemiz bulunmuyor. Grup olmak istediğimiz zaman, olabileceğimiz potansiyel var" cevabını verdi.

Her seçimde vatandaşın siyasi partilere ve siyasi kadrolara bir emanet verdiğine dikkat çeken Mumcu, "Vatandaşımız verdiği bu emanetin nasıl yöneltildiğine bir bakar. Şayet bu yönetimden memnunsa, bu kendisini de memnun edecek hizmet olarak geri dönmüşse, emaneti tekrar verir. Ben vatandaşların kendisine verdiği emaneti iyi kullanmayan AK Parti’ye yeniden emanet vereceklerini düşünmüyorum. Önemli olan vatandaşın itimadına layık olmak. Biz halkımızın itimadına layık olmaya çalışıyoruz. Onların sıkıntılarını, sorunlarını gerçekten çözebilecek, Türkiye’nin çehresini değiştirebilecek bir siyasi bir örgüt olmaya gayret ediyoruz. Bugün tam olarak bu halde olduğumuzu söyleyemem. Ancak, bunun için çok çaba sarfediyoruz. İnşallah, Türkiye bize ihtiyaç duyduğunda, biz orada hazır bulunacağız" şeklinde konuştu.

Mumcu, ardından Kütahya’ya hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 15:14:52
Güncelleme :9 Haziran 2005 Perşembe 18:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?