6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Müslüm baba krizi değerlendirdi

Eskişehir'de konser veren sanatçı Müslüm Gürses, ekonomik krizin müzik sektörünü de olumsuz etkilediğini belirterek, "Üzerimizde 'karabasan' gibi duran korsanlar, bizi felaket derecesinde etkiledi. Adam emek harcamadan cebine bir ton haksız kazanç sağlayıp 'indiragandi' yapıyor. Korsanların da krizden olumsuz etkilenmesi dileğimizdir" dedi.

Eskişehir "222 Park" adlı eğlence merkezinde konser veren Gürses, konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kriz konusunda uzman olmadığını ifade eden Müslüm Gürses, "Kriz bizleri de etkiledi. Diğer sektörleri etkilediği gibi müzik sektörünü de etkiledi. İnşallah bu olumsuzluğa bir çare bulunur, dileğimiz budur. Kimse acı çekmesin. Ülkemiz cennet gibi. Dört mevsimi yaşıyoruz. Her şey var, taş ek taş yeşerir. İnsanlarımız bu olumsuzluktan umarız fazlasıyla etkilenmez" diye konuştu.

Gürses, korsan kaset ve CD yapan kişileri üzerlerindeki 'karabasan'a benzeterek, şunları söyledi: "Zaten bizim üzerimizde 'karabasan' gibi bu korsanlar, bizi felaket diyebileceğimiz derecede yıprattı. Yani gark etti. Önlemler alınıyor ama yine de korsanlarla ilgili istenilen düzeyde müspet manada bir netice alınmış değil. Bekliyoruz, inşallah yeni caydırıcı yasalar çıkar, rahatlarız. Gidiş hiç de iyi değil. Keşke, her şey adaletli bir şekilde yürüse. Adam emek harcamadan cebine bir ton haksız kazanç sağlayıp 'indiragandi' yapıyor. İnşallah bizi yönetenler, bu işe caydırıcı diyebileceğimiz bir çare bulabilir. Adamlar hiçbir şey dinlemiyorlar ki. Onlarda vicdan yok, onlarda sadece cüzdan var. İnşallah, onlar da krizden etkilenir, dileğimiz o."
Yılbaşında yurt dışında 3-5 konser yapma ihtimali olduğunu açıklayan Müslüm Gürses, "Türkiye'de müzik yapılabilecek mekanlar da az diyebileceğimiz seviyede. Dileğimiz müzik ölmesin, yaşasın. Kötülükler olmasın, hep güzellik olsun. Her şeyde bir adalet duygusu görülsün. Şimdilik görünürde dizi projesi yok. Ama her an her şey olabilir. Güzel projeler olursa tabii ki varım" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin meslekte 40. yılını geride bıraktığını söylediği Müslüm Gürses, "Benim yaşım o kadar yok. 'Kırk yılı geride bıraktın' demeyin. Biraz daha insafa gelerek rakamları telaffuz edin. Şimdi gençler, yerimizi dolduracak ya da doldurmayacak diye bir duygu taşımıyoruz. Güzelliklere devam" dedi.
Gürses, Eskişehir'i çok güzelleşmiş bulduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes bulunduğu yeri güzelleştirirse, daha doğrusu herkes kazandığını kendi memleketinde harcarsa o zaman güzelliklerin tadı daha başka olacaktır. Al parayı İzmir'e, Ankara'ya götür. Bu doğru bir felsefe değil. Eskişehirliler de sıcakkanlı, sevgili, saygılı insanlar. Her şey güzel, belediye başkanını da kutluyorum."
Konserinde sevilen şarkılarını seslendirerek gençleri coşturan Gürses, Eskişehirlilere unutulmaz anlar yaşattı. Müslüm Gürses'e konserinin sonunda Piiz adlı rock grubu da eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 12:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?