8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Muttalip OSB'de yangın

Eskişehir'de Muttalip Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren bir buzdolabı geri dönüşüm deposunda yangın çıktı.

Merkeze bağlı Muttalip Mahallesi'nde faaliyet gösteren buzdolabı geri dönüşüm deposunda yangın çıktığı ihbarı üzerine, bölgeye çok sayıda itfaiye ve iş makinesi sevk edildi.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangının söndürülmesi için ekipler çalışmalara başlarken, 112 Acil Servis ekipleri de dumandan etkilenen vatandaşlara müdahale etti.

Bu arada vatandaşlar, olay yerinde buldukları yeni doğmuş 9 köpek yavrusunu kurtardı. Yaklaşık 2 saattir devam yangın, henüz kontrol altına alınamadı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kent içinde OSB olmayacağını defalarca söylediğini belirterek, Büyükşehir Meclisi'nde çoğunluğu bulunan AKP'nin, ilgili maddeyi geçirdiğini öne sürdü.

Altyapısı olmayan yerde sanayi olAmayacağını ifade eden Büyükerşen, şöyle konuştu:

"Bu fabrikalar her türlü önlemin alındığı Eskişehir OSB'de olması gerekir. Şimdi bu zehir 1 hafta boyunca kente yağacak. Söz konusu fabrikaların Eskişehir OSB'ye taşınması lazım. Dua edelim yakından sulama kanalı geçiyor. Yoksa tüm mahalleyi yakacaklardı. İşadamları da arsalar ucuz olduğu için buraya fabrika kurdular. Muttalip Belediyesi para kazanacağım diye buna sebep oldu."


AA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2007 Pazar 16:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih akça IP: 212.175.111.xxx Tarih : 18.06.2007 14:12:32
ben bir muttalipli olarak bu yangın hadısesınden oldukca uzuntu duydumu belirtmek isterım. yanlız şuda var kı sayın BÜYÜKERŞAN ın da acıklamaları benı daha cok üzdü.bu fabrıkanın öncelikle böyle bir yanici maddedeyle calısmalarından dolayı önlemlerını daha önceden alması gerekırdı bu tarz bir yangın aynı yerde aynı sekılde 2yıl öncede tekerrur edmıstı.burda bence fabrikanın ihmalkarlıgı söz konusu..ayrıca muttalipte organıze san. böl. olması beldenın iş acısından istıhdam ve gelişimi için cok önemli zaten osb de beldenın oldukca dısnda oldugu kanaatındeyım. benim şahsi gorusum bu yangın kasıtlı bir olgudur ve bagzı kesimlerın bu seçim zamanı rant kavgası olaslıgını akla getiriyor.halkın sağlıgıyla oynayarak kimse iş yapmasın.yetkililerden tek dilegim budur.