3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Nabucco ile Türkiye şantiyeye dönecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi ile Türkiye'nin şantiye yumağına döneceğini, 2014 yılına kadar yaklaşık 5 bin kişinin çalışacağı projenin istihdama da katkısı olacağını söyledi.

Bakan Yıldız, Eskişehir Valiliği'nde Nabucco Boru Hattı Projesi ile alakalı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Projeyi Türkiye'nin stratejik ve jeopolitik konumu açısından önemli olarak nitelendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bununla alakalı uzun bir müzakere süreci geçti. Artık, bu müzakerelerinde sonuna gelmiş bulunuyoruz. Başbakanımızın koyduğu iradeyle gelinen bu noktanın, Türkiye'nin menfaatleri açısından çok fazla önemli yanları var. İnşallah, bununla ilgili önümüzdeki günlerde hükümetlerarası anlaşma imzalanmış olacak. AB'ye üye olma hususunda müzakere sürecinde bulunduğumuz bu dönemde, bu anlaşma önemli bir vurgu olacak" dedi.

Bakan Yıldız, hem Başbakanlığın, hem de Dışişleri Bakanlığı'nın Ankara'da imzalanacak anlaşmayla ilgili tarihi belirlemek için çalıştıklarını belirterek, "Bu proje Türkiye'ye önemli bir istihdam kaynağı olacak. Yaklaşık 5 bin kişi bu projede çalışacak. Tabii, bunlar kısa vadeli konular değil. Bunlar, 2014 yılına kadar orta ve uzun vadeli projelerdir. Bunun Türkiye'de bırakacağı istihdamdan, orada çalışacak her türlü işçi, mühendis ve teknik kadrodan tutun ki, alınacak vergilere varıncaya kadar ülke başlı başına bir şantiye yumağı olacak. Bu açıdan işsizliğe de, bu manadaki bizim hedeflerimize katkı koyacağına inanıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 17:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?