6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Namaz çıkışı baş örtüsü eylemi

Eskişehir'de cuma namazından sonra basın açıklaması yapan üniversite öğrencileri, baş örtüsü yasağının kaldırılmasını istedi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği Eskişehir Şubesi Üniversite Komisyonu üyeleri, "İnanca saygı, baş örtüsüne özgürlük", "Yasak sürüyor farkında mısınız?", "Başörtüm olmadan asla" yazılı dövizler taşıyıp, "Başörtüye uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.

Komisyon Başkanı Nuri Kaya, "Bugün birtakım uydurma sebeplerle başlatılmış olan ve uzun yıllardır kamu, öğretim kurumlarında ve sınavlarda zorbaca uygulanmaya devam eden fiili baş örtüsü yasağını kınamak ve bu yasak karşısındaki dik duruşumuzu ortaya koymak için Eskişehir üniversitelerinde okuyan öğrenciler olarak toplanmış bulunmaktayız" dedi.

Kişilerin dilediği kutsala inanma hakkı olduğu gibi, dinin gereklerini de yerine getirme hakkı ve özgürlüğü olduğunu ifade eden Kaya, "Bu haklar evrensel insan hakları olarak kabul edildi. Bu çerçevede özellikle başö rtüsü Allah'ın bir emri olup Müslüman bir bayan için namaz, oruç gibi bir dini vecibedir. İşte bu sebeptendir ki, bu temel hakkın, akla mantığa sığmayan gerekçelerle ve dayatmalarla ihlal edilmesi, asıl sorgulanması, yargılanması ve yasaklanması gereken uygulamalardır" diye konuştu.

Üniversitelerde baş örtüsü yasağının kaldırılmasını talep eden grup, basın açıklamasından sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?