4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

'Narko Kene' operasyonu: 72 gözaltı

Eskişehir'de narkotik polisinin "Narko Kene" adıyla düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ve kullandıkları iddia edilen çoğu üniversite öğrencisi 72 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri; "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan daha önceden haklarında işlem yapılan ve cezaevinden çıktıktan sonra yine il dışından küçük yaşta çocukları kullanarak naklettirdikleri uyuşturucuyu sattıkları iddia edilen kişilere yönelik "Narko Kene" kod adıyla operasyon gerçekleştirdi.

Operasyon kapsamında 72 kişi yakalanırken, şüphelilerin ev, iş yeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda toplam 3 kilo 306 gram kubar esrar, 56 adet çıkı tabir edilen satışa hazır esrar maddesi ile uyuşturucu maddelerin içiminde kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve çoğu üniversite öğrencisi olan 61 kişi, "kullanmak maksadıyla uyuşturucu madde satın almak ve bulundurmak" suçlarından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

1'i çocuk, 4'ü kadın diğer şüpheliler U.T. (34), K.F. (29), E.E. (33), Y.Y. (30), T.T. (31), H.Y. (40), S.T. (31), M.T. (55), Z.T. (30), S.T. (25) ve yaşı küçük İ.Y. ise, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından "uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu maddeleri nakletmek, depolamak, satışa arz etmek ve satmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Daha önce 2 kişinin tutuklandığı bildirilen söz konusu operasyonla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 17:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?