4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Narkotikten 'ezberbozan' operasyonu

Eskişehir'de narkotik polisinin düzenlediği "Ezberbozan" adlı operasyonda, yurtdışına uyuşturucu madde sevkıyatı yapmak üzere bir tıra 20 kilo 858 gram eroin yükleyen 2 kişi suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uluslararası transit taşımacılık yapan bir firmaya ait TIR'la yurtdışına uyuşturucu sevkıyatı yapılacağı istihbaratı üzerine "Ezberbozan" kod adlı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda H.M. ve T.K. yurtdışına çıkarılmak üzere TIR'a uyuşturucu madde koydukları esnada suçüstü yakalandı.

Narkotik detektör köpeği 'Seren Lida'nın da kullandığı aramalarda, TIR'da 20 kilo 858 gram eroin ile bir otomobil ve bin 660 euro para ele geçirildi. Yakalanan 2 şüphelinin "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek" suçlarından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Emniyet yetkilileri, uyuşturucu madde tacirlerine karşı bugüne kadar yürütülen ve uyuşturucu madde ticareti yapan suç örgütlerinin çökertildiği başarılı operasyonlara hassasiyetle ve titizlikle devam edileceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 14:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?