6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Nasreddin Hoca Doğum Şenlikleri

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Nasreddin Hoca beldesinde, "Nasreddin Hoca Doğum Şenlikleri ve Anma Haftası" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinliğe AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Eskişehir Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Sivrihisar Kaymakamı Ahmet Katırcı, Sivrihisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Albay Bülent Dinçkal, Sivrihisar Belediye Başkanı Yaşar Yurtdaş, belde başkanları ve vatandaşlar katıldı. Belediye meydanında yapılan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Belde Belediye Başkanı Cemal Dedebağı, Nasreddin Hoca'nın insanları güldürürken düşündüren alim, filozof bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, "Dedemiz Nasreddin Hoca'nın 800. doğum yılını kutlamaktan onur ve gurur duyuyoruz" dedi.

Nasreddin Hoca'yı canlandıran Necip Fazıl Kayan ve ekibi, skeçlerle katılanları hem güldürdü hem de düşündürdü. Nasrettin Hoca İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi, Kırka Belediyesi zeybek ekipleri ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın sergilediği gösteriler de beğeniyle izlendi.

Sivrihisar Kaymakamlığı'nın ülke genelinde düzenlediği Nasreddin Hoca Fıkra Yazma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, ayrıca Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü'nce hazırlanan el sanatları sergisinin de açılışı yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 18:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?