4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Nasreddin Hoca Sivrihisar'da anıldı

Nasreddin Hoca, doğumunun 801. yıldönümünde Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde anıldı.

Nasreddin Hoca'nın doğduğu yer olan Sivrihisar'a bağlı Nasreddin Hoca beldesinde düzenlenen törene Vali Mehmet Kılıçlar, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, Sivrihisar Kaymakam Vekili Murat Uz, Sivrihisar Belediye Başkanı Fikret Arslan, Nasreddin Hoca Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin İlhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Şehabettin Eş ile çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı.

Törenlerde Nasreddin Hoca'yı temsil eden Gürbüz Karaca, geleneksel doğum şenliklerine katılanlara teşekkür ederek, "Gördüm ki, geçen yıllara göre beldem daha mamur, komşularım daha huzurlu ve mutlu. Akıllı olun, bilin ki, Türk devletsiz, bayraksız, vatansız, ezansız yaşayamaz" diyerek vatandaşlara şeker dağıttı.

Konuşmaların ardından Nasreddin Hoca fıkraları dramatize edildi, mehteran ve folklor gösterileri gerçekleştirdi. Nasreddin Hoca Belediye Başkanı İlhan'ın Vali Kılıçlar, Milletvekili Öztürk ve Kaymakam Vekili Uz'a teşekkür plaketi verdiği kutlamalar sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca restore edilen Nasreddin Hoca'nın doğduğu ev gezildi ve davetlilere bulgur pilavı ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 17:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?