8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Nazım Hikmet adına festival

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde, Nazım Hikmet ve Kuvayi Milliye Şehitlerini Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nin 7.'sinin düzenleneceği bildirildi. 

Doğançayır Belediyesi tarafından organize edilecek faaliyetler, 1 Haziran Cuma günü Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Toplantı Salonu'nda "Nazım Hikmet'in Şiiri" konulu panel ile başlayacak. 2 Haziran Cumartesi günü ise Seyitgazi ilçesine bağlı Doğançayır beldesinde Nazım Hikmet'in anıt mezarı başında bir tören düzenlenecek. 

Burada, Doğançayır Belediye Başkanı Kemal Ulukoca, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Sekreteri Arife Kalender ve eğitimci-yazar Mehmet Güler birer konuşma yapacak. Törende; Prof. Dr. Nail Bezel, Prof. Dr. Cengiz Tosun, Av. İlhan Çınar, Dr. Sabri Dokuzoğuzlar; şairler Şakir Özüdoğru, Olcay Özmen, Funda Aytüre Kobernus, Rahmi Emeç ve Erol Büyükmeriç şiirler okuyacak. 

Doğançayır Belediye Başkanı Kemal Ulukoca, herkesi etkinliklere davet ederken, "Beldemizde yapılacak etkinlikler için 2 Haziran günü saat 09.30'da Atatürk Lisesi önü, Doğançayırlılar Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı ve Anadolu Üniversitesi önünden Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüsler kaldırılacaktır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 14:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?