6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Nazım'a temsili mezarında anma!

Ünlü şair Nazım Hikmet, ölümünün 48. yıldönümünde Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Doğançayır beldesindeki temsili mezarı başında anıldı.

Doğançayır Belediyesi tarafından düzenlenen '8. Nazım Hikmet ve Kuvayi Milliye Şehitlerini Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri', Nazım Hikmet'in temsili mezarı yanında gerçekleştirildi.

CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez konuşmasında, "Hemen her toplumda kurulu düzenin bozuk olmasına baş kaldıran, güçlünün yanında değil haklının yanında olanlar hayatlarını ya sürgünle ya da hapiste geçirmişlerdir. Onları büyük kılan hayatları pahasına da olsa doğru bildiklerini söylemekten geri kalmamış olmalarıdır. Nazım Hikmet'te doğru bildiklerini söylemenin bedelini ödeyenlerdendir" dedi.

Doğançayır Belediye Başkanı Kemal Ulukoca da, "Nazım Hikmet'in vasiyetine uyarak 2001 yılında Kuvayi Milliye şehitlerimizin mezarının yanına Nazım Hikmet'in sembolik mezarını yaptırdık. Kuvayi Milliye şehitlerimizi ve Nazım Hikmet'i mezarları başında anıyoruz" diye konuştu.

Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Sekreteri Tevfik Taş ise, "Türkiye bir alaşımdır ve biz bu alaşımla yer yüzünün en mutlu halklarından birisi olarak yaşıyoruz. Türkiye'de, Anadolu'da yaşamış bütün hakları görmüş şairin önünde saygıyla eğiliyorum" şeklinde konuştu.

Şiirlerin okunduğu törende, söyleşi, sergi, tiyatro gibi benzeri faaliyetlerle gün boyu sürdü.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 18:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?