3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Neştersiz safra kesesi ameliyatı

Eskişehir'de bir kadın, safra kesesi ve kanalındaki taşlardan 1.5 saat süren neştersiz ve tek seanslı operasyonla kurtuldu.

6 aydan beri karın bölgesindeki ağrılardan muzdarip olan Nesibe Araba (58), Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde Opr. Dr. Mustafa Moral tarafından muayene edildi. Safra kesesi ve kanallarında taş olduğu tespit edilen kadın, hastanede ilk kez uygulanan bir operasyona alındı.

Doktor Moral, laparoskopik ve ERCP yöntemleri uyguladığı hastayı, karnını neşterle açmadan 1.5 saatlik operasyonla şikayetinden kurtardı.
Ameliyattan önce sık sık istifra ettiğini ve 10 günde ağrılarının dayanılmaz boyut kazandığını anlatan bir çocuk ve bir torun sahibi Nesibe Araba, operasyonun ardından çok iyi hissettiğini söyledi.

Operasyonla ilgili bilgi veren Opr. Dr. Mustafa Moral ise, "Bu ameliyatın Eskişehir'de ilk olma sebebi, aynı seansta hastanın hem safra kesesinin, hem de safra kanalındaki taşların kapalı yöntemle çıkarılmasıdır. Yani hastanın karnını hiç açmadan hem laparoskopik, hem de ERCP dediğimiz yöntemle safra kesesini aldıktan sonra ağızdan kameralı yöntemle girerek ulaştığımız safra kanalını temizleyerek tek seansta ameliyatı bitirdik. Eğer bu operasyon bu şekilde yapılmasaydı hastanın karnı açılacaktı ve hasta 15 gün içinde iyileşecekti. Şimdi 2 günde iyileşmesi sağlandı. Bugüne kadar Tıp Fakültesi de dahil Eskişehir'de bu operasyon yapılabilmiş değil. Biz ilk defa bunu başardık, bundan sonra da devamını getireceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 18:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?