6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Nevruz'da yumurta tokuşturdular!

Nevruz Bayramı, Eskişehir'de muhtelif faaliyetlerle kutlandı.

Nevruz kutlamaları, Vilayet Meydanı'nda Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı’nın Nevruz ateşi yakmasıyla başladı. Vatandaşlar ateşten atlarken, Tepebaşı Belediyesi etli pilav ikram etti.

Kutlamalar, daha sonra havanın yağışlı olması sebebiyle Yunus Emre Kültür Merkezi'nde devam etti.

Büyük ilgi gören kutlamalarda, temsili Dede Korkut'un 'Nevruz Duası'nın ardından Vali Çalışıcı'ya kaftan, bolluk ve bereketi temsil eden semeni ve honça armağan edildi.

Kadir Çalışıcı, MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil ve Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal, Nevruz adeti olan yumurta tokuşturdu. Örste demir dövme töreninden sonra Anadolu kültürünü yansıtan halk dansları gösterileri yapıldı.

Vali Kadir Çalışıcı, yaptığı konuşmada, Nevruz'un toprağın yeniden canlanmasının kutlandığı, yüz yıllardan beri süre gelen bir bayram olduğunu söyledi. Nevruz'un diğer adının Ergenekon olduğunu ifade eden Çalışıcı, "Bu bayram aynı zamanda milletin, destanların gücüyle birbirine olan güvenini güçlendiriyor. Ergenekon'da böyle bir gelenektir" dedi.

Öte yandan, Nevruz Bayramı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) de renkli görüntülere sahne oldu. ESOGÜ Rektörü Fazıl Tekin, “Nevruz, Türk dünyasının bahar bayramıdır. Bahar, doğanın uyanarak insanlara yaşama sevinci vermesi, dostluğa, karşılıklı sevgiye vesile olmasıdır. Nevruz, tüm dünyaya barış ve mutluluk getirsin” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 18:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?