3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Nişanlı katili hakim karşısında

Eskişehir'de ayrıldığı nişanlısını boğarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlanırken, duruşmaya katılan acılı baba Murat Bozer, "Evlat acısı çok zor, canice olması daha acı" dedi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasında, tutuklu sanık Ali Servet D. (37) hakim karşısına çıktı. Ali Servet D., duruşmada verdiği ifadesinde, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Olaydan 2-3 ay önce ayrılıp, olay gecesi bir eğlence kulübünde karşılaştığım ve bana 'boynuzların yakıştı mı?' diye soran eski nişanlım Banu Bozer'le konuşmak için evine gittim. Ben içeriye davet etti. Arkamdan kapıyı kilitledi. 'Bak şimdi neler yapacağım? Şimdi 'imdat', bana tecavüz ediyorlar diye bağıracağım' tarzında bir söylemde bulundu. Benim yüzümü ve kollarımı tırmalamaya başladı. Kendisini kollarından tutmaya çalıştım. Daha sonra kendimden uzak tutmak için boğazından tuttum. Sarf ettiği sözün ne manaya geldiğini sormak için geldim dedim. Bir an kendime geldiğimde Banu'nun baygın olduğunu hissettim. Birden korkup bıraktım. Bırakınca düştü ve gardolabın alt tarafında aynalı cam vardı, oraya kafasını çarptı. O esnada insanlar, ailesi gelse ne anlatabilirim diye düşünmeye başladım. O an ölmek istedim. Üzerimde taşıdığım silahı çıkarıp intihar etmek istedim. Polisler kapıyı kırıp içeriye girdi. Daha sonra beni ikna ettiler ve silahımı teslim ettim. Olay yerine öldürme maksatlı gitmiş olsaydım, silahımla öldürürdüm. Böyle bir boğuşmaya hiç gerek duymazdım" dedi.

Öldürülen Banu Bozer'in babası Murat Bozer ise, "Evlat acısı çok zor. Canice olması daha acı" diyerek sanıktan şikayetçi oldu.Diğer şahitleri de dinleyen mahkeme heyeti, davayı erteledi.

25 Haziran 2009 tarihinde Büyükdere Mahallesi Sarımeşe Sokağı'nda bir apartmanda meydana gelen olayda, eski nişanlısı Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencisi Banu Bozer'in (26) oturduğu 1. kattaki daireye camdan girip genç kızı elleriyle boğarken "hırsızlık" şüphesiyle eve gelen polisleri görünce yanındaki tabancayı başına dayadığı iddia edilen Ali Servet D., bir süre sonra teslim olmuştu.

Gözaltına alınan Ali Servet D. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, duran kalbi sağlık görevlilerinin müdahalesiyle yeniden çalıştırıldıktan sonra ambulansla kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Banu Bozer, 5 gün sonra hayatını yitirmişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 18:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?