4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

'Öğrenci Merkezi' hizmete girdi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) öğrenci kulüpleri, öğrenci işleri ve Halkbilim Araştırmaları Merkezi'nin tek çatı altında toplandığı "Öğrenci Merkezi" törenle açıldı.

AÜ Rektörü Fevzi Sürmeli, Yunus Emre Kampüsü'ndeki merkezin açılışında yaptığı konuşmada, Öğrenci Merkezi'nde Türkiye'nin aydınlık geleceğini inşa edecek aydınlık yüzlü gençlerin yetişeceğini belirterek, "Merkezin tapusunu binanın gerçek sahibi öğrencilere vereceğiz. Öğrencilerin bilim, kültür ve sanat açısından dolu dolu yetişmesi için her türlü alt yapıyı oluşturduk. Öğrencilerin sadece derslerde göstereceği başarı bizi mutlu etmez. Onların sosyal hayatının da renkli olmasını istiyoruz. AÜ'de faal 41 öğrenci kulübümüz var. Mezun olduktan sonra kendi kendini yönetecek öğrenciler yetiştiriyoruz. Öğrenciler, bu merkezin sorumluluğunu duyacak, sosyal sorumluluğunu çevresine yansıtacak. Farklı mekanlarda faaliyetlerini sürdüren 41 öğrenci kulübü, öğrenci işleri ve daha önce geçici mekanda çalışmalarını sürdüren Halkbilim Araştırmaları Merkezi bulunan 7 katlı Öğrenci Merkezi, öğrencilere yeni olanaklar, daha nitelikli ve çağdaş hizmet sunacak. Öğrenciler kendilerine verilen bu imkanların kıymetini bilerek, ülkesine yararlı bireyler olacak'' dedi.

21 bin metrekarelik kullanım alanına sahip olan ve bünyesinde Üniversite Garajı ile Ulaştırma Servisi'nin yanı sıra kapalı otopark, değişik amaçlı salonlar, derslik, sergileme bölümü, kantin ve büfe, amfi, fuaye, podyum da bulunan merkezin açılışına; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Fazıl Tekin, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 18:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?