4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Öğrenciler sandık başına geçti

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ SANDIK BAŞINA GEÇTİ

Eskişehir'de bir ilköğretim okulunda öğrenciler, 2009-2010 eğitim öğretim yılı Öğrenci Meclis Başkanı ile yardımcısını sandıkta oy kullanarak seçti.

Yenikent İlköğretim Okulu Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen Öğrenci Meclis Başkanlığı seçiminde, 8 öğrenci aday oldu. Kendilerine verilen 5 günlük süre içinde propagandalarını sürdüren adaylardan sonra kütüphaneye konulan sandığa öğrenciler temsilcisini belirlemek üzere oylarını attı. İlçe Seçim Kurulu'ndan sağlanan sandık ve mühürlerin kullanıldığı seçimde, 417 öğrenci oy kullandı. İlk defa oy kullanan küçük öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi.

Başkanlık için 3 adayın yarıştığı ve meclis başkanlığı ve başkan yardımcılarının belirlendiği seçimde, 288 oy alan 8-B sınıfı öğrencisi Melisa Seda Okul Meclisi Başkanı seçildi. Seçimlerde ikinciliği elde eden Ömer Ay 80, Tunahan Baştürk ise 47 oy aldı. Öğrenci Meclis Başkanlığı için 3, başkan yardımcılığı için 5 öğrenci yarıştı. Başkanlık için 8. sınıflardan Melisa Seda, Tunahan Baştürk, Ömer Ay başkan yardımcılığı için 5. sınıflardan Anıl Ay, Esra Yanar, Serkan Ekici, Sercan Gökalp, Esra Özkan yarıştı. Seçimler sonunda Anıl Ay da 106 oyla başkan yardımcısı oldu.

"Teleskopla uzayı izlettirmek, bilgi yarışması ve yılsonu balosu düzenlemek" gibi vaatlerde bulunan Melisa Seda, "Beni seçen arkadaşlarımı mahcup etmeyeceğim. Verdiğimiz her sözün arkasındayız" dedi.

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ SANDIK BAŞINA GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 15:51:02
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 16:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?