4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Öğrencilerden gözaltı protestosu

Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesi ve Vilayet Alanı'nda dün meydana gelen olaylarda polisin 74 öğrenciyi gözaltına almasına tepki gösteren bir grup öğrenci yürüyüş yaptı.

AÜ Yunus Emre Kampüsü'ndeki Kredi Yurtlar Kurumu giriş kapısı önünde toplanan bir grup öğrenci, gündüz Eğitim Fakültesi B Blok, gece saatlerinde de Vilayet Alanı'nda polisin ikazlarına rağmen dağılmamaları sebebiyle 74 öğrencinin gözaltına alınmasına tepki göstererek yürüyüş yaptı.

Ellerinde pankartla yürüyen öğrenciler, sloganlar atarak Migros mağazası yanındaki parka kadar ilerledi.Polisin görev almadığı eylemde grup adına bir açıklama yapan öğrenci Arzu Akdoğan, son dönemde ülke genelinde yaşanan siyasal gelişmelerle birlikte devrim, demokrat, ilerici güçlerle olan tahammülsüzlüğün dün üniversite kampüsünde kendini gösterdiğini ileri sürerek, "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma yürüyüşünü bahane ederek çalışma yapan sağ görüşlü bir grup öğrenci, geçen seneden çok tanıdık bir senaryoyu daha da profesyonelce oynamış ve polis 74 arkadaşımızı gözaltına almıştır. Üniversitede yaşanan son olay bir kez daha göstermiştir ki, bütün bu saldırı senaryoları bizzat devlet tarafından hazırlanmakta ve uygulanmaktadır" iddialarında bulundu. Eylem, öğrencilerin olaysız bir şekilde dağılmasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 18:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?