3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Öğrencilerden imza kampanyası

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri, "üvey evlat" muamelesi gördüklerini öne sürüp, sıkıntılarının giderilmesi için imza kampanyası başlattı.

AÜ Rektörlüğü önünde toplanan bir grup Açıköğretim Fakültesi öğrencisi, daha iyi hizmet almak için imza kampanyası başlatıp, basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Burak Berak, daha önce bu tarz açıklamalar yapan siyasi oluşumlar ya da bazı öğrenci birlikleriyle bağlantılarının olmadığını söyledi.

"Bizler çok büyük bir camia olan AÖF öğrencileriyiz" diyen Berak, "Biz yıkıcı bir şekilde üniversiteyi ya da devleti eleştirmek için buraya toplanmadık. Vatanını, milletini, devletini, bayrağını seven AÖF öğrencileri olarak, yetkililere nacizane fikirlerimizi ve meselelerimizi dile getirmek maksadıyla bir imza kampanyası başlattık. Bu kampanyayla tek hedefimiz, ödediğimiz yüksek harç paralarının karşılığında daha iyi bir hizmet almaktır" dedi.

Burak Berak, AÖF öğrencilerinin meselelelerinin en başında ders ve dersliklerin yetersiz olmasının geldiğini ifade ederek, "Var olan derslikler çok geç saate kadar açılmayarak, yüzlerce öğrenci mağdur duruma düşürülüyor. Anadolu Üniversitesi yönetimi, bulunduğu her ortamda üniversitenin yemekhane, sağlık, burs, spor tesisleri, çeşitli kültür ve sanat aktiviteleri gibi imkanlardan söz etmektedir. Ancak, bu üniversitenin temel taşlarından birisi olan AÖF ve öğrencileri, bu imkanlardan mahrum bırakılmaktadır. AÖF öğrencileri, üniversitenin yemekhanesinden, hastanesinden, verilen burslardan, spor tesislerinden ya da kültür ve sanat aktivitelerinden yararlanamamaktadır. Her fırsatta öğrencilere çok iyi imkanlar sağlayarak, onları kucakladığını belirten üniversite yetkilileri, neden AÖF öğrencilerini kucaklamıyor? Neden AÖF öğrencilerine 'üvey evlat' muamelesi yapılıyor?" diye sordu.

Türkiye'de bir milyonu aşkın, Eskişehir'de yaklaşık 62 bin AÖF öğrencisi bulunduğunu kaydeden Berak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eskişehir'de bulunan AÖF öğrencilerinden iki dönem boyunca yaklaşık 27 milyon TL harç toplanmaktadır. Ancak, AÖF öğrencilerine verilmesi gereken hizmet verilmemektedir. AÖF öğrencilerinin verdiği harçlarla örgün öğrenimde bulunan arkadaşlarımız, haftalık 5 TL'ye yemekhane hizmetinden yararlanıyor. 1 TL'ye sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor. Dersliklerden günü her saati faydalanabiliyor. Bütün bunların yanı sıra AÖF öğrencilerine, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nde de temsil hakkı verilmemektedir. AÖF öğrencilerinin meseleleri, daha önce hiç kimse tarafından dile getirilmemişti. Böyle bir kampanya, daha önce kimse tarafından yapılmadı. Artık, bu meselelerin dile getirilme vakti gelmedi mi? Bize göre, AÖF öğrencilerinin haklarını savunma zamanı geldi. AÖF öğrencileri, fazla bir şiey istemiyor. Yalnızca, ödediği harçların karşılığı olan hizmeti almak istiyor."

Burak Berak, imza kampanyasına bütün Açıköğretim Fakültesi öğrencilerini beklediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 12:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?