7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Öğrencilerden 'Raylı tabut' eylemi

Eskişehir’de tramvay kazasında hayatını kaybeden Anadolu Lisesi öğrencisi Serdar Güler’in (16) arkadaşları ve öğretmenleri, kazanın meydana geldiği raylarda protesto eylemi yaptı.
2 gün önce Çifteler Caddesi üzerinde tramvay yolunda karşıdan karşıya geçmek isteyen Fatih Anadolu Lisesi 10 Fen/C sınıfı öğrencisi Serdar Güler’e, otogardan şehir merkezi istikametine giden ve deneme seferleri yapan tramvay çarptı.

Kazada ağır yaralanan Güler, tedavi altına alındığı Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir gün sonra hayatını kaybetti.

Acı haber üzerine Serdar Güler’in okulu yasa boğuldu. Arkadaşlarının ani ölümüyle yıkılan öğrenciler, Güler’in sırasını karanfillerle donatırken, "Seni unutmayacağız" yazılı fotoğraflarını koydu. Sınıfta gözyaşı döken öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ESTRAM projesi ile ilgili yetkililerin kazalara karşı gerekli tedbirleri almalarını istedi. Serdar’ın geleceğe yönelik çok güzel planları olduğunu anlatan gençler, çok iyi bir kişiliğe sahip olan arkadaşlarını böyle üzücü bir kazada kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Daha sonra okuldan toplu halde çıkan yüzlerce öğrenci ile birlikte veliler, öğretmenler ve ölen öğrencinin yakınları, trafik kazasının meydana geldiği Çifteler Caddesi’ndeki Yunuskent Blokları önüne geldi. "Es Mezar Seferine Son Verilsin", "Estram Ölüm Projesi Olmamalı", "İnsansız Avrupa Kenti Olur mu?", "Raylı Tabut İstemiyoruz" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, ardından bir basın açıklaması yaptı.

Öğrenciler adına konuşan Sina Özçelik, "ESTRAM Projesi, bizim hayatımızı bitirmekten kurtarılıp, insan hayatının ve modern yaşamın gereği bir proje haline getirilmelidir. Hiç bir yatırım ya da proje insan hayatının sonu olarak düşünülemez. İnsan hayatını önemsemeyen yöneticiler, tarihin kara sayfalarına konu olacaklardır" dedi.

Açıklamanın ardından kazanın yaşandığı rayların üzerine kırmızı ve beyaz karanfiller bırakan gençler, ölen arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ellerinde Serdar Güler’in fotoğrafı ve dövizler bulunan öğrenciler, "Katil Tramvay İstemiyoruz" şeklinde slogan atarak, rayların üzerinde bir süre protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Eylem, grubun dağılmasıyla olaysız sona erdi.

eskişehir
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 16:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?