6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Öğrencilerden ulaşım protestosu

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, ulaşım sıkıntısının giderilmesi için başlattıkları kampanyayla iki günde belediyeye ve rektörlüğe verilmek üzere 4 bin imza topladı.

4 bin 700 gencin öğrenim gördüğü Muttalip Yolu'ndaki AÜ İki Eylül Kampüsü'nde basın açıklaması yapan Mimarlık Mühendislik Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri, belediye ulaşım hatlarının ve okulun sağladığı ücretsiz servisin, özellikle sabah ders saatlerinde ve sınav dönemlerinde yerleşkeye ulaşmak isteyen herkes için büyük bir sıkıntı olduğunu söyledi.

Ulaşım sıkıntısının giderilmesini isteyen öğrenciler adına konuşan Berfin Günaylı, meselenin son iki aydır her noktada hissedilir hale geldiğini belirterek, "Belediye ve üniversite yönetimi, ulaşım meselesine yönelik somut bir öneri getirmedi. Bizlere de sorumluluk işte bu noktada düşmektedir diye başlattığımız imza kampanyasıyla iki gündür yoğun bir çalışma sürdürerek, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'ne ayrı ayrı 2'şer bin imza topladık. Belediyenin mevcut hat ve kapasitesini arttırmasını, ulaşım görevlilerinin keyfi uygulamalardan vazgeçmesini, belediyenin bu konuyu denetlemesini, otobüslerin balık istifi konumundan çıkarılmasını, yeni hat ve güzergahlarla yoğun bölgelerdeki meselelerin giderilmesi, üç aktarma hakkının verilmesini istiyoruz" dedi.

Günaylı, meselenin çözümü için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nün de sağladığı tek servisin sefer ve sayısını artırmasını talep etti. Topladıkları 4 bin imza dilekçesini rektörlüğe ve belediyeye teslim edeceklerini sözlerine ekleyen öğrenciler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?