4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Öğrencilere domuz gribi eğitimi

ESKİŞEHİR'DE OKULLARDA DOMUZ GRİBİ EĞİTİMİ

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Hüseyin Fidan, dünyada yaklaşık 50 milyon, Türkiye'de 1 milyon kişinin domuz gribine karşı aşılandığını söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullarda başlattığı domuz gribi bilgilendirme toplantısı, Gazi Anadolu Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Fidan, dünyada ve ülkede bir pandeminin yaşadığını belirterek, insanların 'H1N1' virüsüne bağışık olmadığı için virüsün hızlı yayıldığını ifade etti.

Hüseyin Fidan, "Virüsle ilgili toplumda çeşitli spekülasyonlar dolaşıyor. Bu yüzden İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile okullarda ortak bilgilendirme toplantıları yapacağız. Dünyada yaklaşık 50 milyon, Türkiye'de 1 milyon kişi domuz gribine karşı aşılandı. Aşıdan ölen yok, ancak dünyada 10 bin kişi hastalıktan hayatını yitirdi. Ülkemizde de bugüne kadar 350 kişi söz konusu hastalıktan dolayı hayatını kaybetti. Hastalıktan korunmanın aşılanmadan başka çaresi yok. Hastalıktan korunma yöntemlerini hiçbiri aşı kadar koruyucu değil" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan da, halk arasında domuz gribi olarak bilinen gribin vatandaşların kafasını karıştırdığını, bu karışıklığı gidermek için okullarda bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 15:41:01
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 15:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?