6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Öğrencilerin beyaz gömlek heyecanı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi'nde öğrenime başlayan öğrenciler, törenle beyaz gömleklerini giydi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi'nde '2008 ve 2014. sınıfları 36. dönem beyaz gömlek giyme ve genç tıbbıyeliler andı' için ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Toplantı Salonu'nda bir tören düzenlendi.

Törende konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, üniversiteyi kazanan öğrencilerin, ülkenin en iyi üniversitelerinden birinde yüksek öğrenim alacağını belirterek, "Yeni tıp öğrencilerinin giyeceği beyaz gömleğin bir ayrıcalığı vardır. Çünkü hekimler doğrudan insana yönelik hizmet verirler. Hekimler, çeşitli özellikleri bünyesinde barındırmak zorundadır. Tertemiz başlayacağınız mesleği, tertemiz sürdürmenizi diliyorum. Gerek üniversite, gerekse kentimiz, ülkemizde gurur duyacağınız bir ortamdır. Bunu en iyi şekilde değerlendirmenizi dilerim. Burada çok yoğun olan derslerinizin ötesinde sosyal ve kültürel yönden de kendinizi geliştirmenin çabası içinde bulununuz. Çünkü Türk aydını, aydın Türk hekimi ülkesinin sorunlarına duyarlı, ilgili, ulusunun birliğine ve beraberliğine saygılı, vatan ve bayrak sevgisi olan insanlardan meydana gelir. Amacımız öğrencileri en iyi şekilde yetiştirerek Türk toplumuna armağan etmektir'' dedi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zübeyir Kılıç da yüzyıllar önce tıbbi girişimler sırasında korunma için giyilmeye başlanan beyaz gömleğin mesleğin bir sembolü haline geldiğini ifade ederek, "Beyaz gömlek temizliği, dürüstlüğü, özveriyi ve alçak gönüllülüğü ifade etmektedir. Beyaz gömlek şefkati, merhameti, saygı ve sevgiyi ifade eder. Beyaz gömlek mesleğin etik ve ahlaki kurallarına uyma sözüdür. Beyaz gömleği yaşamınız boyunca sırtınızdan çıkarmayın. Şartlar ne olursa olsun beyaz gömleğin gereğini yerine getirmenizi istiyoruz'' diye konuştu.

Törende, 131 tıp öğrencisine yetkililer tarafından beyaz gömlekleri giydirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 15:12:12
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 15:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?