3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Öğrencilerin büyük heyecanı

Eskişehir’de 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı düzenlenen törenle açıldı.

Vilayet Alanı'nda yapılan tören, anıta çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Müge Aksakal günün anlam ve önemini ifade eden şiiri okudu.

Törene, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Ertan Koşarsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, okul müdürler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ayata, “Çocuklarımızın 2011-2012 Eğitim Öğretim yılını kazasız belasız öğretmenleriyle, aileleriyle geçirmesini temenni ediyorum” dedi.

Ayata, eğitim ve öğretimin önemine vurgu yaparak, “Bugün 2011-2012 Eğitim Öğretim yılını başlattık. Öncelikle çocuklarımızı yetiştiren, yönetici ve öğretmen arkadaşlarımıza yeni dönemde başarılar diliyorum. Artık çocuklarımızı, soran, sorgulayan, kendilerini yenileyen her türlü fırsatları değerlendiren gençler olarak yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımızın bu başarısı hem öğretim hem de eğitim açısından çok önemlidir. Biliyorsunuz eğitim öğretim diye iki kelimeyi bir kullanıyoruz. Öğretim kısmı mutlaka öğretmenlerimizden çocuklarımız, sosyalini, tarihini coğrafyasını mutlaka öğrenecekler ama diğer en önemli kısımda öğretim kısmıdır. Çocuklarımız vatanını, milletini bayrağını seven manevi değerlerine bağlı gençler olarak yetişmesi de öğretmenlerimizin birinci görevlerindendir. Ailelere de sesleniyorum. Çocukların mutlaka devam ve devamsızlığını, eğitim öğretim durumlarını takip etmeleri gerekiyor. Eskişehir duyarlı bir ildir. Bunun devamını diliyorum."

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2011 Pazartesi 16:14:05
Güncelleme :19 Eylül 2011 Pazartesi 16:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?