4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Öğrencilerin gözleri tarandı

SİVRİHİSAR'DA ÖĞRENCİLER GÖZ TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde, öğrenciler göz taramasından geçirildi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Göz Sağlığını Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği'nin ülke genelinde "Ömür boyu aydınlık bir yaşam için" sloganıyla başlattığı körlüğün sebepleri, önlemleri ve tedavileriyle ilgili çalışmalar sürüyor.

Dernek Başkanı Bahattin Taşkın, "Göz Sağlığı Taramaları Erken Teşhis ve Tedavi" projesi çerçevesinde 62 il, 690 ilçe ve 29 bin 622 okulda 11 milyonu öğrenci olmak üzere 17 milyon kişiyi göz sağlığı taramasından geçirdiklerini belirterek, "Sosyal güvenlik kuruluşlarından yararlanamayan fakir ve muhtaç vatandaşlarımızdan derneğimize ait mobil araçta hekim muayeneleri yapılan 15 bin civarında kişiye gözlük verildi. Ayrıca, yüzlerce çocuğun göz ameliyatları gerçekleştirildi" dedi.

15-26 Kasım tarihleri arasında Eskişehir genelinde 314 okulda 120 bin 443 öğrencinin ön taramalardan geçirildiğini, görme bozukluğu tespit edilen çocukların da mobil araçta uzman doktorlar tarafından detaylı muayene edildiğini kaydeden Taşkın, çalışmalara destek veren kuruluşlara teşekkür etti.

SİVRİHİSAR'DA ÖĞRENCİLER GÖZ TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ
SİVRİHİSAR'DA ÖĞRENCİLER GÖZ TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 17:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?