9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Öğretmenin meslek aşkı

Eskişehir'de, 5 yaşında geçirdiği rahatsızlık neticesinde gözlerini kaybeden bir öğretmen, 10 yıldır öğrencilerine eğitim veriyor.

Eskişehir Adalet İlköğretim Okulu'nda müzik öğretmeni olarak görev yapan Gürcan Demir (38), tüm meslektaşlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlarken, eğitim şehitlerini de andı. Eğitim ordusunun kahraman bir ordu olduğunu belirten Demir, "Silahlı Kuvvetleri'nde askerlerimiz sonsuz bir kahramanlıkla nasıl mücadele ediyorlarsa, biz de toplumumuzun refahına, mutluluğuna, eğitimine hizmet eden, gönül veren insanlar olarak eğitim ordusunun askerleriyiz ve bu konuya yürek veriyoruz" dedi.

Evli ve bir çocuk babası olan Gürcan Demir, görme engelli olmanın bir takım sıkıntılara sebep olabildiğini ifade ederek, "Bizim gayretimiz, bu engelleri problemleri en aza indirmek, günümüzdeki teknolojik gelişmeleri en doğru mükemmel yönde, gelişmiş şekilde kullanarak, hafızamız, zekamız, hissiyatımız, bilgimiz, tecrübemiz, en önemlisi sevgimiz ve sosyal hayatımızla insanlarla ilişkilerimizi kuvvetli tutarak, mesleğimize, topluma bakış açımızı mutlu kılarak, bu meseleleri en aza indiriyoruz" diye konuştu.

Öğretmenlik mesleğine Öğretmenler Günü'nde başlamasının kendisi için daha anlamlı olduğunu anlatan Demir, şunları söyledi:

"Öğretmenler Günü'nde öğretmen olduğum için bu benim için bir anlamda mesleki yıldönümüm. 2.5 yıl İstanbul'da özel bir üniversite görev yaptım ve meslekte 10. yılım. 5 yaşında havale neticesinde gözlerimi kaybettim. Bu benim hayatımın hiçbir anlamda kısıtlanması değil. Bilakis hem müzik, hem de öğretmenlik hayatımın mutlu kılan yönlerini hiç bir şekilde bastırmayan, benim için kimi zaman dezavantaja bile dönüşen bir özelliğimdir. Hiç bir şekilde kompleks yaşamadan, her şeyi çok rahat kabullenmiş, toplumda rahat ve mutlu bir ilişki kuran bir insanım."
Öğrenciler de, Öğretmenler Günü'nü kutladıkları Gürcan öğretmeni çok sevdiklerini ve kendisinden çok memnun olduklarını söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 17:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?